VIDEO 5* de siguranță Euro NCAP, pentru ID.3, primul model VW 100% electric de nouă generație

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.10.2020 - 17:52

Volkswagen ID.3, primului model al constructorului german bazat pe noua platformă electrică MEB, a obținut 5* de siguranță, calificativul maxim, în testele la impact efectuate de Euro NCAP, organizația europeană care evaluează siguranța automobilelor noi în caz de accident.

SHARE

Evaluarea protecției pasagerilor pentru adulți este bazată pe factori ce includ impactul frontal, impactul lateral și teste pentru protecție cervicală la impactul din spate. Pe baza acestor teste și a unei evaluări a măsurilor luate cu privire la salvarea și descarcerarea promptă și sigură, pentru șoferii și pasagerii modelului ID.3, s-a stabilit un nivel de protecție de 87%. Pentru copii s-a determinat un nivel de protecție ridicat, de 89%.

Această evaluare este bazată pe trei aspecte importante. Pe lângă protecția oferită de sistemele de reținere pentru copii în cazul unui impact frontal sau lateral, au fost examinate și opțiunile de instalare a scaunelor pentru copii de diferite dimensiuni și categorii în autovehicul, precum și echipamentul pe care îl oferă autovehiculul pentru transportul copiilor în siguranță.

Totodată, pe lângă protecția pasagerilor din autovehicule, Euro NCAP examinează și modul în care sistemele automate de frânare de urgență (AEB) pot proteja utilizatorii vulnerabili ai drumurilor – pietoni și bicicliști – în cazul unei coliziuni iminente. Auditorii acordă, de asemenea, importanță majoră și altor sisteme standard de asistență. Unul dintre aspectele pozitive ale modelului ID.3 este acela că toate variantele de echipare includ asistentul pentru menținerea benzii de circulație „Lane Assist” și asistentul pentru frânare de urgență „Front Assist” ca standard.

ID.3 este primul model Volkswagen dotat cu airbag central pentru scaunele față. Acest sistem împiedică posibilul contactul la nivelul capului între șofer și pasagerul din față, de exemplu în cazul unei coliziuni laterale.

Iar VW oferă ca opțiune și alte sisteme de asistență de ultimă oră. Unul dintre acestea este tempomatul adaptiv ACC. Travel Assist permite conducerea asistată la viteze de până la 160 km/h. Și Traffic Jam Assist, un senzor pentru unghiul mort cu avertizare pentru traficul din spate, precum și sistemele Emergency Assist și Park Assist contribuie la rândul lor la o deplasare cât mai sigură și relaxată.

Prin ratingul de cinci stele, ID.3 continuă seria de succes a Volkswagen la testele Euro NCAP – noul Golf și modelul T-Cross au obținut recent de asemenea cele mai mari ratinguri.

Programul European de Evaluare pentru Autovehicule Noi (Euro NCAP) servește drept standard strict pentru nivelul de siguranță al mașinilor noi din 1997.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te