Opel Combo, tehno-utilitara de clasă medie

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.03.2019 - 17:16
Modelul Opel Combo, bazat pe platforma EMP2 a Grupului PSA, este disponibil în varianta de lungime standard (4,40 m) sau XL (4,75 m).

Cu 20 de sisteme de asistență pentru șofer ascunse sub caroserie, noul Opel Combo este cel mai tehnologizat autovehicul multifuncțional sau panel van din clasa sa.

SHARE

Utilizând o nouă abordare, modelul Combo a fost proiectat și dezvoltat de la început conform standardelor aferente autoturismelor, și nu ca un autovehicul comercial ușor căruia i se adăugau mai târziu funcții destinate familiilor. Astfel, profesioniștii care utilizează modelul panel van, Combo Cargo, beneficiază de aceleași dotări, siguranță și confort precum familiile care călătoresc la utilitarei familiale Combo Life.

Numeroasele sisteme de asistență pentru șofer și de siguranță din dotarea autovehiculului Combo, de la tempomatul automat, funcția de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor, asistența la menținerea benzii de circulație și frânarea automată de urgență, până la sistemul de detectare a somnolenței șoferului, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere și asistența la pornirea în rampă, sporesc siguranța.

O opțiune de siguranță inovatoare pentru Combo Cargo cu uși spate nevitrate este camera video panoramică pentru marșarier. O cameră video amplasată deasupra ușilor sporește semnificativ vizibilitatea în partea din spate și în timpul manevrelor de parcare. Imaginile sunt transmise pe un ecran color de 5 inch din postul de conducere. O a doua cameră montată pe oglinda exterioară de pe partea șoferului reduce unghiul mort pe această parte a autovehiculului Combo Cargo. Dacă în această zonă sunt detectați pietoni sau bicicliști în timp ce Combo Cargo efectuează un viraj, zona laterală de pe partea șoferului este afișată pe ecran – o contribuție majoră la sporirea siguranței pentru toți participanții la trafic.

Citește și ... Utilitara de familie, premiul cel mare și mașinile vorbitoare

Cu modelul Combo Cargo, Opel oferă pentru prima dată plusul de siguranță garantat de indicatorul de supraîncărcare. Sistemul pe bază de senzori măsoară greutatea încărcăturii și aprinde un LED de culoare albă dacă aceasta depășește 80% din sarcina utilă admisă. În cazul în care greutatea încărcăturii depășește valoarea maximă admisă, este afișat un LED portocaliu cu semnul exclamării.

Citește și ... Tripleta Opel Combo - Citroën Berlingo – Peugeot Partner a câștigat Van of the Year 2019

Sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip cu cinci moduri permite autovehiculului Combo să iasă de pe drumurile asfaltate sau să intre în siguranță pe șantierele cu suprafețe alunecoase; iar sistemul Flank Guard pe bază de senzori protejează împotriva loviturilor și zgârieturilor deranjante în timpul efectuării virajelor cu viteză mică – de mare ajutor în special în trafic aglomerat.

Tehnologiile inovatoare din dotarea modelului Combo nu sporesc doar siguranța, ci și nivelul de confort. De exemplu, șoferii rămân permanent conectați datorită sistemelor infotainment de ultimă generație compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto și ecran tactil color de 8".

Inovațiile continuă sub capota autovehiculului Combo cu o gamă de motoare pe benzină și diesel agile, certificate WLTP. Unitățile supraalimentate sunt combinate cu transmisii manuale eficiente cu 5 și 6 trepte de viteză. O altă atracție în acest segment este transmisia automată cu 8 trepte și un coeficient de frecare deosebit de redus.

Modelul Opel Combo, bazat pe platforma EMP2 a Grupului PSA, este disponibil în varianta de lungime standard (4,40 m) sau XL (4,75 m). Sistemele de asistență pentru șofer, care sporesc nivelul de siguranță și confort, nu au rival în acest segment de piață. Acestea sunt completate de o gamă extinsă de accesorii personalizate pentru un plus de siguranță, funcționalitate și stil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te