Lansarea programului „Rabla local”, la care trebuie să participe și primăriile, amânată a treia oară

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.10.2022 - 17:28
Rable - FOTO: Digi24

Administraţia Fondului pentru Mediu a amânat din nou lansarea programului „Rabla local” privind casarea autovehiculelor uzate, mai vechi de 15 ani, pentru perioada 11 noiembrie 2022, ora 10:00 - 30 decembrie 2022, ora 14:00.

SHARE

În această perioadă sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor putea depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create.

Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti se va putea realiza începând cu data de 7 noiembrie 2022.

Conturile create şi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programului Iluminat public, Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi, Programului Eficienţă energetică în clădirile publice, Programului Rabla Clasic şi a Programului Rabla Plus rămân valabile şi pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanţare pentru Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Citește și: EXCLUSIV Rabla Local: „Chichița” prin care Ministerul Mediului scade drastic eficiența programului

Programul „Rabla local” trebuia să înceapă pe 1 iulie

Aceasta este a treia amânare a lansării programului „Rabla local” care ar urma să permită scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani, cu normă de poluare cel mult Euro 3. Inițial, Ministerul Mediului a anunțat cu surle și trâmbițe startul „Rabla Local” pentru 1 iulie, program prin care proprietarii de rable sunt stimulați de primării să scape de ele cu o primă de 3.000 lei.

Apoi, AFM a anunţat, la finele lunii august, că unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti îşi vor putea crea conturi de utilizator, începând din 23 septembrie 2022, pentru înscrierea în Programul privind casarea autovehiculelor uzate.

Citește și: Cooper, fiul vrăjitoarei Norvegia și al șefului Sadovenilor, șantaja o fată că-i publică ritualurile

În 22 septembrie, instituţia a anunţat că programul „Rabla local” a fost amânat şi urmează ca unităţile menţionate să poată să-şi creeze conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022.

Prin intermediul acestui program, cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te