FOTO Atenție unde parcați în Capitală! Mașinile „Big Brother” ale Companiei de Parking, la vânătoare

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 19.06.2023 - 22:49
Atenție unde parcați în Capitală! Mașinile „Big Brother” ale Companiei de Parking, la vânătoare - Foto: Facebook/Stelian Bujduveanu
Atenție unde parcați în Capitală! Mașinile „Big Brother” ale Companiei de Parking, la vânătoare - Foto: facebook/Ai parcat ca un bou Bucuresti

Mașinile de tip „Big Brother” ale Companiei Municipale de Parking, dotate cu camere video speciale care „citesc” plăcuțele de înmatriculare, au fost scoase pe străzi.

SHARE

Departamentul Control Parking din cadrul Companiei Municipale de Parking a început să scoată pe străzile Bucureștiului autospecialele Volkswagen e-UP! dotate cu camere video speciale care „citesc” plăcuțele de înmatriculare și verifică în timp real în baza de date dacă mașinile parcate pe locurile marcate cu albastru de PMB au sau nu tariful de parcare achitat. 

„Echipamentul are o capacitate de control și verificare de până la 3.000 de autovehicule/oră, cu o acuratețe foarte mare la recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare”, explica, în luna septembrie a anului trecut, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO Atenție, șoferi! Amenzile de parcare, date digital, rapid, în Sectorul 1 din București

„Astăzi avem 13.768 de locuri de parcare în zona centrală. Continuăm, în fiecare lună, să creștem numărul acestor locuri de parcare cu câteva sute. Până anul viitor estimăm un număr de 30.000 de locuri de parcare în Centru.

Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și eliberăm trotuarele de mașini, în zona centrală.

Lucrăm, zi de zi, pentru a crește calitatea serviciilor publice din București”, a mai scris pe Facebook, în 21 septembrie 2022, Stelian Bujduveanu. 
 
 

Mașinile „Big Brother” ale Companiei de Parking, la vânătoare de șoferi care nu plătesc parcarea

Un VW e-UP! cu sistem de monitorizare video de la Control Parking a fost surprins recent de un șofer pe străzile Capitalei.

"Autovehiculul aparține Primăriei Capitalei. Circulă și fotografiază plăcuțe de înmatriculare ale autovehiculelor oprite pe locurile marcate cu albastru.

Apoi urmează verificare plată parcare", a scris un membru al grupului "Ai parcat ca un bou Bucuresti" de pe Facebook.

5 lei/h parcarea în tot Bucureștiul, 15 minute gratis la expirarea timpului. Riveranii: 50 lei/lună

În tot Bucureștiul, tariful de parcare pe locurile publice marcate cu vopsea albastră este unic: 5 lei/h.

După expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare.

- Abonament zilnic de parcare: 30 lei

- Abonament lunar de parcare: 500 lei

- Riveranii pot plăti un abonament de 50 de lei/lună și pot să parcheze oriunde în apropierea casei, dar fără a avea un loc rezervat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te