VIDEO Atenție, șoferi! Amenzile de parcare, date digital, rapid, în Sectorul 1 din București

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 26.05.2023 - 16:34
Poliția Locală Sector 1 este în proces de digitalizare, iar câteva echipaje deja au primit dispozitivele pentru sancționarea șoferilor care parchează neregulementar - Foto: captură video

Poliția Locală Sector 1 este în proces de digitalizare, iar câteva echipaje deja au primit dispozitivele pentru sancționarea șoferilor care parchează neregulementar: un telefon de serviciu, o aplicație informatică performantă și o imprimantă mobilă.

SHARE

„Facem pași importanți în digitalizarea activității Poliției Locale Sector 1.

În premieră în administrația locală, polițiștii de la Direcția Ordine Publică- Biroul Circulație Rutieră au primit noile echipamente prin care sunt constatate și sancționate prompt neregulile din teren.

Un telefon de serviciu, o aplicație informatică performantă și o imprimantă mobilă vor eficientiza munca agenților”, a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Lamborghini de 650 de cai și 300.000€, parcat pe două treceri de pietoni. „Nu a încăput doar pe una”

Cum se dau amenzile digitale pentru parcare în Sectorul 1 din București

„În cazul unei mașini parcate neregulamentar, polițistul local fotografiază autovehiculul și introduce în programul informatic câteva date în câmpuri prestabilite: marca, numărul de înmatriculare, culoarea etc.

Aplicația recunoaște automat, din geolocația fotografiei, strada și numărul poștal. Telefonul este conectat la o imprimantă portabilă, care printează pe loc contravenția, pe care polițistul local o afișează în parbriz.

Citește și: VIDEO Parcare subterană din centrul Timișoarei, transformată în WC de un cuplu. Au intrat cu mașina

Datele sunt transmise în timp real și la Serviciul Dispecerat din Poliția Locală.

Aceste echipamente moderne vor ajuta polițiștii locali să pună mai ușor ordine în modul în care se parchează în Sectorul 1 și să-i sancționeze mai simplu pe cei care își lasă la întâmplare mașina pe domeniul public, în disprețul legii și al bunului simț”, a explicat primarul Sectorului 1.

Cât este amenda pentru parcare neregulamentară

În 2023, punctul de amendă a rămas îngheţat la 145 lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă.

Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Conform art. 72 din OUG nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice, ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te