Ford Craiova a trecut în proprietatea Ford Otosan. Turcii anunță investiții de 490 mil. €

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.07.2022 - 14:16
Fabrica Ford Craiova a trecut în proprietatea Ford Otosan. Turcii anunță investiții de 490 mil. €. / Foto: Ford

Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes.

SHARE

Prin acest acord, Ford Motor Company a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule și motoare, către Ford Otosan. Iar turcii au anunțat că au planuri mari, fiind pregătiți să investească 490 milioane de euro, în următorii trei ani, pentru a pregăti lansarea următoarei generații a utilitarei Ford Courier în „Bănie”.

Citește și: Ungurii pun cu 70 de litri mai multă motorină decât românii cu salariul minim. Polonezii cu 90

Astfel, capacitatea totală de producție a fabricii de la Craiova va crește de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Fabrica Ford Otosan din Craiova joacă un rol cheie în planurile de electrificare ale Ford în Europa, iar prin această preluare, unitatea de producție din România va beneficia de experiența și expertiza vastă a Ford Otosan în electrificare, proiectare de vehicule comerciale, inginerie și producție. Expertiza și know-how-ul Ford Otosan în electrificare, așa cum se vede la modelul E-Transit recent lansat, se vor regăsi și în vehiculele electrice pe care compania le va produce în fabrica de la Craiova.

Ford a mai anunțat că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie, Ford Romania Services SRL, care integrează activitățile de vânzări și marketing ale Ford in România (Compania Națională de Vânzări) și Ford Business Solutions Center (FBS).

Citește și: 400 €, șpagă cerută de la pacienți de un medic din Timișoara. Familia lui câștiga peste 100.00 €/an

De asemenea, unele funcțiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

Specializat în vehicule comerciale, Ford Otosan nu a spus însă nimic despre ce se va întâmpla cu producția de automobile personale de la Craiova când modelul Ford Puma, produs în momentul de față exclusiv în România, va ajunge la maturitate și va fi înlocuit de Ford Motor Company.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.