Dezastru, pentru mașinile electrice Tesla. Veniturile nete au scăzut cu 45% în T2. Ce face Elon Musk

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 26.07.2024 - 12:17
Dezastru, pentru mașinile electrice Tesla. Veniturile nete au scăzut cu 45% în T2. Ce face Elon Musk - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Dezastru, pentru mașinile electrice Tesla. Producătorul american a raportat că veniturile nete au scăzut cu 45% în al doilea trimestru din 2024 (T2), iar în primele 6 luni ale anului, cu 7%. Elon Musk vrea să investească acum 5 miliarde $ într-un start-up AI.

SHARE

Rezultatele financiare ale constructorului de mașini electrice Tesla nu arată deloc bine în 2024. Acţiunile companiei au scăzut miercuri, 24 iulie 2024, cu peste 10%, după ce a anunţat rezultate financiare mai slabe decât prognozau analiştii.

Dezastru, pentru mașinile electrice Tesla. Veniturile nete au scăzut cu 45% în T2

Tesla a raportat o scădere cu 45% a venitului net în T2 2024, în ciuda eforturilor precum reducerea prețurilor și finanțarea cu dobândă redusă.

Scăderea, la 1,48 miliarde de dolari, a fost influențată de vânzările reduse de vehicule electrice, de scăderea marjelor de profit și de condițiile economice dificile.

Citește și: După ce a renunțat la mașina electrică ieftină, Elon Musk amână „RoboTaxi”-ul Tesla autonom

Veniturile totale Tesla au crescut, totuși, cu 2%, până la 25,5 miliarde de dolari, dar nu au atins așteptările privind profiturile, datorită creşterii record a activităţii de stocare a energiei şi a unei sume neobişnuit de mari de credite de reglementare legate de cerinţele privind emisiile.

Rezultatele evidențiază potențialele probleme legate de cerere și de sensibilitatea pieței, cu impact asupra obiectivelor ambițioase de vânzări ale Tesla.

De la an la an, veniturile Tesla din mașini au scăzut cu 7%.

Citește și: VIDEO Un YouTuber a ajuns la a 2-a Tesla Cybertruck în câteva luni. Ambele s-au stricat

Elon Musk vrea să investească 5 miliarde $ în startupul de inteligenţă artificială xAI

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat joi, 25 iulie 2024, că va discuta cu boardul Tesla despre o investiţie de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligenţă artificială xAI, deoarece producătorul de vehicule electrice încearcă să îşi mărească eforturile de a accelera dezvoltarea robotaxiului şi proiectul de conducere autonomă, transmite News.ro, citând Reuters.

Ambiţiosul proiect de conducere autonomă s-a confruntat cu numeroase obstacole tehnice şi legale în ultimii ani, iar producătorul auto îşi consolidează acum infrastructura AI pentru a pregăti modele pentru tehnologia autonomă a Tesla.

"Se pare că publicul este în favoare. Vom discuta cu consiliul Tesla", a spus Musk într-o postare pe X, după ce un sondaj pe platforma de socializare a arătat că aproape 68% dintre respondenţi au spus că compania ar trebui să investească în xAI, dezvoltatorul chatbotului Grok.

Citește și: Mașinile electrice făcute în China, taxate cu 27,4% - 47,6% în UE din 5 iulie. Ce spun producătorii

La începutul acestei săptămâni, în timpul conferinţei telefonice Tesla privind veniturile, Musk a spus că xAI va fi ”de ajutor în promovarea conducerii autonome complete şi în construirea noului centru de date Tesla”, adăugând că există oportunităţi de a integra Grok cu software-ul Tesla.

Marja şi profitul auto Tesla din al doilea trimestru au scăzut sub estimările de pe Wall Street, marţi, deoarece compania a redus preţurile şi a oferit stimulente pentru a creşte vânzările.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, a lansat xAI anul trecut, în încercarea de a concura cu producătorul ChatGPT OpenAI, susţinătorul său Microsoft şi Google , parte a grupului Alphabet.

Startup-ul a strâns 6 miliarde de dolari, într-o finanţare din seria B efectută în mai, aducând o evaluare post-bani de 24 de miliarde de dolari.

Investitorii săi includ Andreessen Horowitz şi Sequoia Capital.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te