VIDEO „Vă las în căruț cu rotile". O consilieră USR, amenințată mafiot de doi consilieri PNL și PMP

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.01.2022 - 18:14
Doi consilieri locali din Mogoșoaia- Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), au fost filmați când amenințau în stil mafiot o consilieră de la USR Foto: captură Facebook

Felicia Ienculescu-Popovici, consilier local din partea USR în orașul Mogoșoaia, a fost amenințată într-un adevărat stil mafiot de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). Poliția Ilfov a deschis dosar penal pentru ultraj.

SHARE

UPDATE: Poliția Ilfov s-a sesizat din oficiu în cazul consilierei locale din Mogoșoaia, amenințată de doi consilieri locali de la PNL și PMP. 

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov – Poliția Orașului Buftea s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea de ultraj întocmindu-se în acest sens dosar penal. Totodată, menționăm faptul că dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lânga Judecătoria Buftea, urmărirea penală fiind în competența procurorului de caz”, a anunțat IPJ Ilfov. 

Consilierul PMP Dinu Gheorghe riscă excluderea din PMP, Eugen Tomac anunțând, pe Facebook, că a cerut acest lucru colegilor: „Un ales local trebuie să reprezinte interesele comunității, iar un asemenea comportament nu poate fi tolerat în rândurile unui partid european, membru PPE”. 

Anterior, și liderul PMP, Cristian Diaconescu, a cerut suspendarea consilierului PMP din toate funcțiile.

Și PNL Ilfov a anunțat că l-a suspendat pe consilierul local Valentin Ene din partid, „până la finalizarea anchetei”. 

„PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament şi susţinem că violenţa de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi şi ne-au mandatat să îi reprezentăm”, se arată în comunicatul PNL Ilfov. 

---

 „Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau fi-mea, vă las în căruț cu rotile. Credeți-mă. Chiar dacă mă duc la pușcărie. Puteți să înregistrați. Chiar dacă o să fac 7-8-10 ani de pușcărie, așa o să se întâmple, credeți-mă”, se aude spunând Valentin Ene, cosilier din partea PNL.

Citește și: Lindon Duduianu a chemat live poliția să-l aștepte la Otopeni. Anaser Duduianu face live-uri în SUA

Spre finalul înregistrării se aude cum consiliera strigă după ajutor atunci când a intervenit și consilierul de la PMP pentru a o opri să mai filmeze.

După ce a strigat după ajutor, au venit mai mulți colegi care se aflau în alte încăperi. 

Potrivit USR, incidentele au legătură cu planul primarului PNL din Mogoșoaia privind „sectorul 0”. Primăria Mogoșoaia, din apropierea Bucureștiului, vrea să exproprieze aproape 330 de hectare, deținute de 276 de persoane, cu 1,7 euro pe mp. 

Citește și: Grațian și Ciprian Pian rămân închiși, la un an și 5 luni de când au vrut să-l răzbune pe Emi Pian

Proprietarii, care sunt nemulțumiți de prețul „extrem de mic” spun că este un abuz, pentru că terenurile lor valorează de cel puțin 10 ori mai mult, potrivit TVR. Totodată, USR acuză că proiectul „Sectorul Zero” ar „ascunde interese imobiliare şi încălcări grave” ale legislaţiei. 

Citește și: Cum a reușit un român să ajungă polițist sub acoperire la New York

USR-PLUS Mogoşoaia anunţă că Felicia Ienculescu-Popovici a depus plângere la Poliţie după ce a fost agresată fizic de un reprezentant al PNL şi de unul al PMP. 

Reacția PMP

“Am luat act de solicitarea făcută pe reţelele de socializare de către preşedintele USR în privinţa situaţiei de la Mogoşoaia. Aşa cum PMP a sancţionat în trecut agresivitatea promovată de unele formaţiuni politice, în egală măsură vom condamna public orice fel de gest violent în exercitarea mandatului politic”, a transmis liderul PMP Cristian Diaconescu.


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te