VIDEO „Minune”, în Colentina! Pasajul Doamna Ghica, inaugurat după 4 ani. Are 216 metri lungime

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.09.2023 - 11:16
„Minune”, în Colentina! Pasajul Doamna Ghica, inaugurat după 4 ani. Are 216 metri lungime - Foto: captură video

„Minune” pentru șoferi, în zona Colentina - Tei - Baicului. Promis electoral de fostul edil al Capitalei Gabriela Firea pentru toamna lui 2020, Pasajul Doamna Ghica a fost inaugurat pe 7 septembrie 2023. Lucrările au început în octombrie 2019 și trebuiau să dureze 12 luni.

SHARE

Pasajul Doamna Ghica a fost deschis traficului rutier pe 7 septembrie 2023, în prezența primarului Capitalei, Nicușor Dan, și a primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu. 

Iar patru linii ale STB, 143, 243, 282 și N103, revin la traseele de bază, pe ambele sensuri, pe Strada Doamna Ghica, începând de vineri, 8 septembrie. Totodată, au fost reînființate stațiile „Șoseaua Colentina” (aferentă liniilor 243, 282 și N103 – pe ambele sensuri de mers) și „Bd. Lacul Tei” (aferentă liniilor 243, 282 și N103 – pe sensul spre Șos. Pantelimon), situate pe Strada Doamna Ghica.

Citește și: Podul de la Brăila are denivelări la doar o lună de la inagurare. Explicația CNAIR: „Se mai tasează”

Pasajul Doamna Ghica este prevăzut cu două benzi pe sens, are o lungime de 216 de metri și rampe de acces de 96 de metri.

Valoarea proiectului realizat de Primăria Municipiului București a fost estimată la 110.034.377,95 lei, fară TVA, iar cu o parte din bani a contribuit și Primăria Sectorului 2. 

Pasajul Doamna Ghica, promis electoral de Firea, trebuia să fie gata în 12 luni, în toamna lui 2020

Pasajul Doamna Ghica a fost promis de fostul edil al Capitalei Gabriela Firea pentru toamna anului 2020. Lucrările ar fi trebuit să dureze doar 12 luni.

”Trustul de Clădiri Metropolitane București se ocupă de lucrările de proiectare și execuție pentru modernizarea retelelor si a drumului dar si constructiei pasajului de la Doamna Ghica, urmând ca de la sfarsitul anul 2020, traficul din zona Doamna Ghica să fie decongestionat prin noul pasaj construit pentru bucureșteni.

Citește și: Primii 17,6 km ai autostrăzii Sibiu-Făgăraş, construiți de o firmă turcească după 8 ani de chin

Contractul a fost încheiat în data de 16.05.2019 iar lucrările de construcție au fost deja demarate în cursul lunii octombrie 2019, urmând să se finalizeze în luna octombrie 2020, întreaga perioadă de proiectare și execuție a lucrărilor fiind de 15 luni, dintre care 3 luni de proiectare și 12 luni de execuție”, anunța Trustul de Clădiri Metropolitane în 2019.

Nicușor Dan, despre Pasajul Doamna Ghica: „Nu rezolvăm mare lucru”

"Oraşul este complicat şi ca să rezolvi o problemă de structură a oraşului trebuie să acţionezi structurat. Nu mai merge să pui un pod aici, un pod acolo. În două săptămâni o să dăm drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o să rezolvăm mare lucru. 

Citește și: Păduchiosu, DN 71 Târgoviște-Sinaia, modernizat de un constructor turc în 4 ani, cu 230 milioane €

Adică în intersecţia aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece şi se vor bloca în intersecţia următoare. Ce trebuie noi să facem este: să dezvoltăm transportul în comun, să reparăm toate liniile de tramvai, să aducem tramvaie noi, o să mai vină 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze din fonduri europene sau din Fondul nostru naţional de mediu", a declarat Nicușor Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te