Interlopul dezvoltator Bebică Ștoacă și locotenenții săi s-au împușcat cu oamenii lui Salaman

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 23.03.2023 - 13:01
Interlopul dezvoltator Bebică Ștoacă și locotenenții săi s-au împușcat cu oamenii lui Salaman Foto: captură Gândul

Interolpul devolttor imobiliar Bebică Ștoacă și locotenenții lui s-au împușcat cu oamenii din gruparea Salaman îmtr-o benzinărie din Capitală. Deși nu a fost depusă nicio plângere, polițiștii au deschis o anchetă.

SHARE

Interlopul dezvoltator imobiliar Florian Melti, zis Bebică Ștoacă, și locotenenții săi s-au împușcat cu membrii clanului Salaman într-o benzinărie din Capitală.

Bebică Ștoacă a devenit cunoscut fiind ginerele lui Gheorghe Mustață, lider al galeriei FCSB și membru marcant al grupării Sportivilor.

Polițiștii bucureșteni s-au sesizat din oficiu după ce, anul trecut, în luna septembrie, într-o benzinărie de pe strada Luică, Sectorul 4, a avut loc un scandal cu împușcături.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că la data de 9 septembrie 2022, în jurul orei 22.30, ar fi avut loc un conflict între oamenii lui Bebică Ștoacă și membrii unei grupări cunoscute sub numele de Salaman.

Interlopul dezvoltator Bebică Ștoacă și locotenenții săi s-au împușcat cu oamenii lui Salaman

În imagini se vede cum șoferul scoate pistolul pe geam și începe să-i vâneze, la propriu, pe atacatorii care se retrag în dezordine. Pe acest fond, Bebică se apropie de autoturismul respectiv și lovește geamul lateral cu un cuțit chiar în momentul în care mașina din care se trăgea părăsește benzinăria, în viteză.

Citește și: Bătaie în trafic: Agresorul, mai tânăr, a rămas fără bâta din portbagaj și a fugit

Chiar dacă nu a fost depusă nicio plângere, judiciariștii Poliției Capitalei s-au autosesizat, iar o lună mai târziu au descins la trei adrese.

Ulterior, două persoane din gruparea Salaman, care, în timpul conflictului ar fi folosit arme neletale, au fost reținute, iar una dintre ele a fost prezentată în fața instanței Judecătoriei Sectorului 4, cu propunere de arestare preventivă, dar magistrații au considerat că bărbatul respectiv poate fi cercetat și în libertate.

Proxeneții Sile Broscoi, Ştoacă şi Macula ridică un complex rezidențial și din banii lui Salam

Proxeneții Sile Broscoi, Ştoacă şi Macula, ridică un complex rezidențial cu banii câștigați de pe urma tinerelor pe care le păcăleau prin metoda loverboy, apoi le exploatau în Cipru, Suedia, Olanda şi Belgia, dar și în București.

Victime au fost inclusiv două minore de 16 și 17 ani.

Odată cu Sile Broscoi a fost reținut și Florin Salam, însă acesta ar fi fost audiat în calitate de martor, pentru că manelistul ar fi fost doar client al interlopilor respectivi.

În București, fetele racolate erau puse să se dea drept cliente la localurile din Centrul Vechi unde erau racolați clienți și duși într-un hotel din apropierea Cimitirului Progresul din Capitală. În dosar sunt audiate și două recepționere alea cestui hotel.  

Citește și: Florin Salam, săltat alături de Sile Broscoi în timpul unor percheziții la cămătari și proxeneți

Procurorii DIICOT cred că, din banii obţinuţi din prostituţie, liderii grupării ar fi ridicat un complex rezidenţial. Acum este verificată şi provenienţa banilor pentru aceste imobile. 

Liderii grupării de proxeneți, doi bărbaţi şi o femeie, sunt în continuare căutaţi de oamenii legii.

Citește și: VIDEO Shaormeria lui Tzancă Uraganu e închisă din nou, deși el zicea că-s probleme minore

Una dintre tinerele exploatate a fost prinsă în flagrant în timp ce se întorcea în ţară având la ea peste 100.000 de euro, obţinuţi în şase luni, conform Observator.

În conturile proxeneților au fost găsițit pe 250.000 de euro. această sumă reprezentând o mică parte din profitul lor. 

O singură fată le aducea proxeneților căștiguri zilnice între 200 şi 1000 de euro pe zi.

Citește și: Cine-s interlopii care-ți oferă acum apartamente în cartiere rezidențiale din București și Ilfov

Clanul Ștoacă și fii

Clanul Ștoacă este condus de Ion Voinea, zis Ion al lui Ștoacă, și s-a dezvoltat în Sectoarele 4 și 5 ale Capitalei. Gruparea este specializată pe trafic de droguri și prostituție la nivel internațional.

Din anul 2000, procurorii au tot încercat să destructureze întreaga grupare, dar nu au reușit. În anul 2018, procurorii l-au cercetat pe Cristian Cosmin Mihai, fiul lui Cristian Dănuţ Mihai, fost senator de Brăila, pentru aderare la grupul de crimă organizată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te