Un hotel renumit a fost cumpărat cu 3,48 milioane de euro. Noii proprietari sunt afaceriști români

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 09.01.2024 - 15:59
Hotelul vechi de 50 de ani a fost cumpărat cu 3,48 milioane de euro - Foto: picomartravel.ro

Un hotel renumit a fost cumpărat cu 3,48 milioane de euro. O prestigioasă unitate hotelieră și-a găsit noi proprietari, după ce a fost vândută de o casă de insolvență. Hotelul are o vechime de 50 de ani și este găzduit în cea mai reprezentativă clădire din oraș.

SHARE

Un hotel renumit a fost cumpărat cu 3,48 milioane de euro. Cea mai reprezentativă unitate hotelieră din municipiul Bistrița are proprietari noi. Hotelul, inaugurat în 1974, a fost adjudecat de către o societate deținută de doi antreprenori locali.

Un hotel renumit a fost cumpărat cu 3,48 milioane de euro. Noii proprietari sunt afaceriști români

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani, a fost vândut cu 3,48 milioane euro + TVA, de către casa de insolvenţă CITR, în calitate de lichidator judiciar. 

Hotelul a fost inugurat la 30 aprilie 1974 și fiind cel mai cunoscut din municpiul de pe Bistrița.

Chiar în acel an, a fost înregistrast și primul grup de turiști englezi - membri ai Societății Transilvania din Londra - care au fost pionierii turismului influențat și inspirat de personajul Dracula.

Citește și: Ce anunț a făcut Poșta Română pentru titularii cardurilor de energie? La ce dată expiră?

Noul proprietar este societatea cu capital românesc Drosera Building Bistrița, deținută de frații Moldovan, doi antreprenori locali, potrivit unui comunicat de pe citr.ro.

„Deși încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească și atrage investitori. 

În cazul de față, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistrița, deținută de antreprenori locali, respectiv frații Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitații publice, hotelul Coroana de Aur. 

Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului și să îi continue istoria. Suntem bucuroși, și de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces și că am reușit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiție”, a declarat Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.

Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacționată în cadrul unei licitații publice ce a avut loc pe 21 decembrie, este situată pe Strada Piața Petru Rareș, numărul 4, din Bistrița.

Citește și: Afacerile creatorei de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis au explodat. E coadă la magazinul ei

Ea constă dintr-un teren de 2.958 mp și o construcție în regim de înălțime S+P+3E, cu o suprafață construită de 1.900 mp, desfășurată de 8.492,36 mp și utilă de 6.978 mp.

Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporții încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.

Hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilități moderne, într-o clădire impresionantă arhitectural, fiind, de altfel, cea mai reprezentativă pentru oraș.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te