FOTO Cât de frumoasă e Alexia, căreia i-au fost replantate brațele în urmă cu un an. Ce mesaj a dat?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.11.2023 - 19:52
Un an de la accidentul în care Alexia își pierdea brațele. Încă poartă fașă pe unul dintre brațe - Foto: Sidonia Susanu / imagine cu caracter ilustrativ
Alexia, la un an de la accident

În câteva zile se face un an de la accidentul în care Alexia își pierdea ambele brațe. Momentan încă poartă fașă pe unul dintre brațe, semn că se recuperează. Iată cum a evoluat „minunea de la Iași”.

SHARE

Alexia, căreia i-au fost replantate brațele în urmă cu un an, este optimistă și schimbată în bine.

În câteva zile se face un an de la accidentul în care Alexia își pierdea ambele brațe. Momentan încă poartă fașă pe unul dintre brațe, semn că se recuperează. Iată cum a evoluat „minunea de la Iași”.

Citește și: Familia Alexiei, tânăra cu brațele replantate: „Nu mai avem bani, am vândut tot”

Cât de frumoasă e Alexia, căreia i-au fost replantate brațele în urmă cu un an

„După un cumplit accident de autocar petrecut în Paşcani, o fată de 15 ani risca să rămână mutilată pe viață.” Așa sunau titlurile de la TV sau din online, în urma accidentului de la Pașcani, unde Alexia a fost principala victimă. Acum, la un an distanță, viața Alexiei s-a schimbat radical, iată tot parcursul făcut de tânără.

Să începem cu începutul. În noaptea de vineri spre sâmbătă, 16 decembrie 2022, autocarul care îi ducea pe artiști, ansamblul din care Alexia și fratele ei făceau parte, la un festival din Slobozia a derapat într-o curbă. Ce a urmat a fost cumplit.

În urma impactului, Alexia a rămas cu brațele amputate, însă a avut un înger păzitor. Cu o tărie incredibilă, fratele ei mai mare cu un an i-a sărit în ajutor.

Eric Tudose, fratele fetei: „Am văzut că se mișcă și am ridicat-o rapid. I-am dat două palme peste față și era ok. Am văzut că nu era o mână, apoi am văzut mâna ei la câțiva pași de ea. Am văzut că a deschis geamul din față, am luat mâna, am luat-o și pe ea, am dus-o rapid la ambulanţă", declara tânărul la momentul respectiv. 

Fata a fost dusă iniţial la spitalul din Paşcani. Medicii de acolo au făcut eforturi să o transfere în siguranţă la Iaşi, unde în cel mai scurt timp începea o intervenţie de excepţie.

Medicii au încercat replantarea ambelor membre, atât a celui ce fusese amputat complet în accident, cât și a celuilalt, amputat parțial.

La intervenția care a durat aproape 20 de ore au participat șase chirurgi, doi medici ortopezi, trei anesteziști și trei echipe de asistente. Operația a fost un succes. După zile întregi de stat în spital, Alexia și-a petrecut noaptea dintre ani, acasă alături de prieteni și familie.

Apoi însă a urmat un parcurs lung și anevoios de recuperare. Însă, a reușit. La câteva luni distanță de accident, apărea în filmarea unui videoclip, dansând alături de colegii săi. În vara acestui an, tânăra și-a filmat propriul videoclip muzical, semn că și-a revenit foarte bine după accident.

Iată cum arată acum Alexia, la un an de la accident

După momentele de neimaginat prin care a trecut adolescenta, destinul a ales să fie de partea ei.

Astfel, Alexia și-a revenit foarte bine și își continuă viața ca până în momentul în care a avut loc accidentul rutier.

Cu multă recuperare și voință, Alexia este astăzi, un alt om. Un om mai fericit, după cum se poate vedea din postările de pe rețele sociale.

Printre altele, tânăra a rămas cu sufletul lângă medicul care i-a salvat viața, Sidonia Susanu.

„Astăzi este o zi specială, pentru că astăzi sărbătorim ziua unei persoane dragi care ne oferă o a doua șansă la viață, nouă, copiilor. Sufletul dumneavoastră emană bunătate în jur, iar munca dumneavoastră face minuni. Deși ne-am întâlnit într-o împrejurare nefericită, mă bucur să vă am în viața mea.

Vă iubesc atât de mult încât nu pot explica prin cuvinte. Mă rog să vă țină Dumnezeu înainte, sănătoasă, fericită, împlinită și cu oameni dragi alături! Mulțumesc că existați! La mulți ani!”, a scris Alexia pe Facebook, acolo unde a lăsat un mesaj pentru doctorul care i-a oferit o nouă șansă la viață.

Citește și: VIDEO Imagini emoționante. La două luni după ce i-au fost replantate brațele, Alexia a putut dansa

De asemenea, Alexia încă poartă fașa pentru unul dintre brațe, semn că încă se recuperează, dar zâmbetul de pe fața ei nu spune altceva decât faptul că este fericită!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te