Dragnea cere, Toader execută. Va sesiza CCR după refuzul lui Iohannis de numire a miniștrilor

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.11.2018 - 16:00
Tudorel Toader execută comanda lui Liviu Dragnea. Foto Inquam Photos

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, că va redacta un proiect de sesizare a Curții Constituționale pentru un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte, după refuzul de numire a miniștrilor.

SHARE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 20 noiembrie că a aprobat o mare parte din propunerile de noi miniștri, dar susținea că întreaga remaniere este o soluție proastă. De asemenea, șeful statului a respins numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării.
Citește și: Acuzația halucinantă a lui Ilan Laufer: Klaus Iohannis m-a respins din antisemitism 
„Am primit o propunere de remaniere a guvernului. Această remaniere este o soluție slabă. Sunt de părere că soluția corectă pentru România este înlocuirea acestui guvern care a creat foarte multe probleme. (...) Este nevoie de miniștrii care performează foarte bine. Mai avem foarte puțin timp (până la preluarea preșțedinției Consiliului UE), deja au început vizitele, trebuie să acționăm repede. Am emis decretul remanierii, dar două propuneri le consider că sunt nepotrivite.”, a declarat șeful statului.
Declarațiile au loc în contextul remanierii guvernamentale, șeful statului urmând să anunțe dacă va accepta sau nu propunerile de miniștri. 

Citește și: PSD trebuie să vină cu alte propuneri la Transporturi și Dezvoltare 

Ulterior, Iohannis a anunţat că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri curând, noua propunere de remaniere a PSD urmând să fie analizată abia după Ziua Naţională, în data de 10 decembrie.
Citește și: Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor 
„Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. (...). Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua, bună ziua. Eu nu sunt de acord să contribui la astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. (...) În acest sens, în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie", a declarat Klaus Iohannis.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te