EXCLUSIV Sute de români, angajați de armatorul petrolierului atacat de Iran. Deputat AUR, ex-angajat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.08.2021 - 23:18
Sute de români lucrează pentru armatorul petrolierului atacat de Iran. Un deputat AUR, fost angajat/FOTO: marinetraffic.com

Petrolierul Mercer Street, atacat cu o dronă de către Iran (potrivit SUA) și pe care au murit un român și un britanic, este deținut de un armator israelian. Compania acestuia are, în acest moment, sute de români angajați.

SHARE

Petrolierul Mercer Street a fost ţinta unui atac cu dronă în marea Omanului. Atacul s-a soldat cu doi morţi, un britanic care lucra pentru societatea de securitate Ambrey şi un membru al echipajului român, potrivit armatorului Zodiac Maritime, o societate internaţională cu sediul la Londra aflată în proprietatea lui Eyal Ofer.

Zodiac Maritime are o agenție de recrutare și la Constanța, de care se ocupă căpitanul Sorin Mihalcea. Acesta a spus, pentru Newsweek România, că Zodiac Maritime are, "în acest moment, sute de angajați din România, majoritatea navigatori, ofițeri, absolvenți de învățământ de specialitate".

Citește și: Moartea românului pe petrolierul Mercer Street duce la conflict diplomatic. SUA: Iran a comis atacul

Mihalcea nu a dat mai multe detalii despre românul ucis pe Mercer Street (dacă i-a fost repatriat corpul, cum s-a desfășurat atacul, dacă familia va primi despăgubiri), însă a precizat că familia acestuia a fost informată.

Pentru Zodiac Maritime a lucrat, potrivit propriului CV, actualul deputat AUR Dănuț Aelenei (între 2011 și 2018). Acesta a făcut referire la acest lucru și într-o declarație în Parlament din aprilie a.c.:

"Mă numesc Aelenei Dănuț, deputat ales în Circumscripția electorală nr. 14 Constanța, sunt absolvent al Institutului de Marină <Mircea cel Bătrân> din Constanța, cu un stagiu de peste 30 de ani pe mările și oceanele lumii.

23 de ani am lucrat la firmele cu reputație internațională Tanker Pacific (actualmente Eastern Pacific), Omni Offshore și Zodiac Maritime, firme ai căror armatori sunt cetățeni evrei, originari din Galați, respectiv familia Ofer.

Citește și: VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcărie

Cu această ocazie, țin să aduc un pios omagiu celui care a fost Sammy Ofer și le mulțumesc domnilor Idan Ofer și Eyal Ofer pentru miile de locuri de muncă oferite navigatorilor români după anii ’90. Fundația Sammy Ofer recompensează, de asemenea, cu burse de studii copiii navigatorilor români." 

Contactat de către Newsweek România, Aelenei a adăugat că a lucrat ca ofițer electrician pe tancuri petroliere ale Zodiac Maritime, fără să fi fost implicat vreodată în incidente de tipul celui în care s-a aflat Mercer Street. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te