Berea brună cu făină de greieri, inventată de studenții de anul 4 de la Facultatea de Știință și Tehnologia Alimentelor, nu a fost însă singurul produs care a atras atenția.
Un juriu profesionist în domeniul alimentar a văzut potențialul economic în multe dintre ele și a premiat cele mai ingenioase produse.
Prin lucrările de licență, studenții de anul 4 de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor au reușit să creeze niște produse pe care le-am putea vedea curând pe rafturile din magazine.
Bere brună cu făină de greieri
Berea brună cu făină de greieri a atras atenția, însă prețul crește pe măsura originalității, fiindcă un kilogram de făină de greieri costă în jur de 100 de lei.
Alexandru Șerb, student USAMV Cluj-Napoca: ”Conține potasium, o cantitate destul de mare. Ajută drojdia pe procesul fermentației. O întărește împotriva concentrației alcoolice ridicate.”
Chiar dacă pătrunjelul nu este un produs care să fie asimilat cu dulcele, o tânără a reușit să îl combine cu semințele de pin pentru a realiza o înghețată cu un gust fresh.
Grisine din alge brune
Iar grisinele cu alge brune ar putea fi gustarea perfectă pentru cei care sunt atenți la calorii. Nu au zahăr, dar au o cantitate mare de proteină.
Clementina Drumea, studentă USMV Cluj-Napoca: ”Am mai adăugat puțină zeamă de lămâie ca să mai anuleze puțin din gustul de pește, din cauza algelor.”
Oamenii au rămas plăcuți impresionați de gusturile unice pe care le așteaptă și pe rafturile din magazine: „Foate bună rețeta. Nu-i nici foarte dulce. E ce trebuie. Combinația e genială.”
”Felicit tinerii că ei sunt viitorul care vor fi cu expertiza în industria alimentară, să mâncăm sănătos.”
Ideile studenților au prins formă sub îndrumarea profesorilor coordonatori, iar companiile deja sunt interesate de colaborări.
Prof. Elena Mudura, decan Facultate de Știința și Tehnologia Aimentelor: „În fața unor reprezentanți importanți ai mediului economic își vor expune atât partea de cercetare, cât și partea de marketing destinată implementării în firmele comerciale."
La eveniment au fost prezentate 55 de invenții din domeniul culinar.