SONDAJ: Şapte din zece angajatori nu majorează primele de Crăciun

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 18.12.2019 - 12:45

Doar doi din zece angajatori vor acorda salariaţilor beneficii de Crăciun (prime, tichete, cadouri etc.) mai mari decât cele de anul trecut, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

SHARE

”Astfel, trei din zece angajatori vor oferi beneficii de Crăciun de cel mult 150 de lei per angajat, iar, la unul din zece, valoarea beneficiilor ajunge până la 300 de lei. Prime de Sărbători cuprinse între 300 şi 500 de lei vor acorda aproape două din zece companii şi tot atâtea susţin că îşi recompensează echipa în această perioadă cu beneficii a căror valoare este peste 500 de lei. Doar unul din zece angajatori afirmă că valoarea beneficiilor va depăşi acest prag, iar ceilalţi nu au putut preciza valoarea cumulată a tuturor beneficiilor acordate angajaţilor”, arată sondajul BestJobs.

Mai puţin de jumătate (46,6%) dintre angajatorii care au răspuns sondajului BestJobs vor oferi prime în bani, însă unii oferă la pachet şi alte beneficii. De exemplu, 27,4% vor acorda tichete cadou salariaţilor cu ocazia Crăciunului, iar 16% aleg să-şi răsplătească echipa pentru munca depusă tot anul cu produse de sezon, în timp ce 17,8% se gândesc şi la cei mici şi le oferă cadouri inclusiv copiilor angajaţilor.

De asemenea, 45% dintre respondenţi au afirmat că vor organiza o petrecere pentru toţi membrii echipei. Zile libere suplimentare cu ocazia sărbătorilor de iarnă ca beneficiu pentru salariaţi vor acorda 8% dintre companii.

12,3% dintre angajatori afirmă că nu acordă niciun fel de prime. Pe de altă parte, 27,4% dintre angajatorii chestionaţi au afirmat că acordă beneficii de Crăciun tuturor angajaţilor, indiferent dacă firma e pe pierdere, în timp ce unii vor alege doar anumite departamente pe care să le recompenseze.

Indiferent cât de generoşi sunt angajatorii de Crăciun, atmosfera de sărbătoare se va resimţi în multe dintre companii. În peste jumătate (52%) dintre companiile chestionate se organizează Secret Santa, iar în aproape una din două firme este împodobit un brad de Crăciun. Circa 8% dintre respondenţi declară că vor organiza inclusiv ateliere tematice (decoraţiuni, prăjituri etc.).

Sondajul a fost efectuat în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2019, pe un eşantion de 235 companii mici, medii şi mari din România.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, cu peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.