Scandalul Unifarm: cine este consilierul Bogdan Micu (Discover Project)

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.06.2020 - 11:38
Foto: discoverproject.ro

Potrivit unui articol recent, unul dintre consilierii lui Adrian Ionel, șeful suspendat al Unifarm, ar fi implicat în multe afaceri, unele cu companii chineze.

SHARE

"Deoarece se recomandă drept consilier onorific al premierului Ludovic Orban, DiscoverProject a solicitat informații Guvernului.

<Cu privire la solicitarea dumneavoastră (…) vă comunicăm că persoana la care faceți referire în solicitare (n.r. Bogdan Micu) nu a făcut și nu face parte în prezent din echipa de consilieri din structura Guvernului (personali/onorifici) a prim-ministrului Ludovic Orban și nu desfășoară raporturi contractuale cu Secretariatul General al Guvernului>, se arată în răspunsul oferit de Guvern redacției DiscoverProject.

Într-o postare publică din 20 martie 2020, în plină stare de urgență, Bogdan Micu susținea că a avut norocul să ajungă la premierul Orban printr-o recomandare iar premierul l-a trimis la UNIFARM: <Atunci m-am mobilizat, și, de acasă, am început să mă implic tot mai mult în achiziționarea de echipamente care să ajungă spitalelor. Am experiență și relații să fac asta. Am avut norocul să ajung la Primul Ministru printr-o recomandare. Acesta m-a deferit Companiei Naționale strategice UNIFARM, cu care lucrez acum și îi ajut. De luni 16.03 statul a capitalizat foarte repede Compania de Stat ( în doar 12 ore) cu peste 100 milioane de euro și a capacitat-o să se ocupe de problemă. Respect pentru rapiditate!>.", arată Discover Project.

Bogdan Micu a transmis un drept la replică (am păstrat forma autorului):

"In legatura cu articolul publicat pe discoverproject. ro si preluat de altii.In primul rand mie nu mi s-a cerut parerea legata de informatiile publicate in acel articol.In al doilea rand informatiile precizate in articol sunt eronate, scoase din context si inexacte si dezinformeaza opinia publica.Sa luam cateva exemple:1. Nu am fost niciodata consilierul domnului director Adrian Ionel. Am fost voluntar cu contract de voluntariat la Unifarm pe perioada scurta. Eu m-am oferit ca sa ajut. Si o sa o fac oriunde e nevoie daca e pt tara mea."

Citește și:

Directorul pus de Ponta la Unifarm, control judiciar pentru infracțiuni de corupție

Ministrul Sănătății: „Dacă Unifarm nu ia o decizie, îl voi demite pe Adrian Ionel”

Nelu Tătaru vrea să-l înlocuiască pe directorul Unifarm, Adrian Ionel, acuzat de fapte de corupție

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.