RePatriot Summit 2021, cel mai mare eveniment al Diasporei românești, la Parlament

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.09.2021 - 11:47

În fiecare an, în primul weekend din octombrie, oameni de afaceri români din toată lumea se reunesc la RePatriot Summit pentru mări și consolida conectarea cu România.

SHARE

Astăzi, la ora 16.00 la Palatul Parlamentului - Sala Nicolae Iorga, are loc deschiderea oficială a Repatriot Summit 2021, cea mai importantă întâlnire anuală a antreprenorilor români din toată lumea.

Citește și: Ioana Mihăilă și Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei, la summitul Newsweek România

Această acțiune dă startul a patru zile de lucru între oamenii de afaceri din România și cei din afara granițelor pentru noi proiecte de afaceri și de implicare socială și culturală.

Fostul ambasador al SUA în România, invitat special

Alături de oamenii de afaceri astăzi sunt așteptate oficialități, printre care, Sandra Pralong – Consilier de Stat, Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, Florin Cîțu – Prim-ministru al României, Anca Dragu – Președinte al Senatului, Ludovic Orban – Președinte al Camerei Deputaților și alți miniștri sau reprezentanți ai administrației publice. Un invitat special este Adrian Zuckerman – american originar din România, fost ambasador al SUA în România.

Credem în România

În fiecare an, în primul weekend din octombrie, oameni de afaceri români din toată lumea se reunesc la RePatriot Summit pentru mări și consolida conectarea cu România. Anul acesta, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie, are loc cea de-a șasea ediție a celui mai mare summit dedicat Diasporei românești, care va aduce împreună peste 1000 de oameni de acțiune, curajoși și care fac lucrurile să se întâmple.

“Noi credem în România și ne dorim cât mai mulți antreprenori alături de noi în acțiunea de conectare a românilor de pretutindeni care fac lucruri extraordinare oriunde s-ar afla. Noi aducem acțiune concretă, investiții, valoare și stabilitate prin afacerile și acțiunile noastre chiar în perioade complicate. Acești oameni buni sunt alături de România și, umăr la umăr, vom face țara noastră mai bună pentru noi și copiii noștri. Anul acesta ne bucurăm mult să-l avem alături pe Adrian Zuckerman, fostul Ambasador al SUA la București, care a rămas în România pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor începute, mai ales că am avut onoarea de a-l nominaliza în Top 100 Români de Pretutindeni înainte de a deveni ambasador,“ a declarat moderatorul general al summitului, Marius Bostan, om de afaceri, inițiator RePatriot.

Programul Summitului și sesiunile de lucru sunt gândite special astfel încât toți participanții să beneficieze de patru zile pline de expunere la adevărate provocări, interacțiuni constructive cu oameni de valoare, oportunități și idei de afaceri la îndemână și profitabile.

Astăzi la ora 15.00 debutul va fi făcut printr-o expoziție specială în Galeria de Onoare - C6 a Palatului Parlamentului, unde va avea loc lansarea volumului jubiliar și vernisarea expoziției ”Fotogeografica - un sfert de veac”. Vor fi prezentate 50 de fotografii extraordinare realizate de tineri români care surprind România autentică, lucrări dintre cele mai premiate care surprind comori din România văzute prin ochii unor foarte talentați fotografi.

“Bunăstarea pe care o dorim cu toții, într-o Românie sigură și puternică o putem obține prin curaj, spirit antreprenorial și profesionalism la toate nivelurile. Românii de pretutindeni pot aduce aceste valori acasă dacă le oferim cu inima deschisă, cadrul de dezvoltare personală și de afaceri adecvat. Asta încercăm noi să construim la Repatriot Summit, o țesătură de încredere care să aducă țării valoarea pe care o merită.” a declarat Felix Pătrășcanu - om de afaceri, leader RePatriot Summitul RePatriot conceput și organizat pentru a arăta familiei extinse a românilor de pretutindeni oportunitățile reale și concrete de afaceri în România, are menirea de a aduce împreună în acest an, la București, Sinaia și în mediul on-line oameni cu inițiativă care lucrează pentru o Românie mai bună.

Din cauza situației existente, evenimentul a fost adaptat și se desfășoară după un format mixt cu întâlniri fizice între cei 150 de antreprenori dar și cu o conectivitate puternică cu cei peste 1000 care participă on-line. Toți participanții care interacționează fizic au certificat verde dar vor fi și testați suplimentar cu teste antigen pentru a asigura o cât mai bună protecție.

O parte din lucrările summitului vor putea fi urmărite și on-line pe https://www.facebook.com/repatriot și pe https://repatriot.ro/summit-2021.

Mai multe detalii despre activitățile planificate în următoarele zile se găsesc în agenda evenimentului https://repatriot.ro/summit-2021/agenda .  
RePatriot este o platformă de inspirație și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. Construiește instrumente de sprijin, oferă consiliere, mentorat, educație de afaceri, coalizează forţe instituţionale importante alături de personalităţi şi societatea civilă. Mai multe pe www.repatriot.ro.

Romanian Business Leaders este o organizație non-partizană, neguvernamentală și non-profit care oferă o platformă de acțiune și implicare socială pentru antreprenorii și liderii de business din mediul de afaceri privat. Mai multe pe www.rbls.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.