Recunoașteți personajul? Doi mari actori. Ea a trăit o dramă din iubire. El s-a stins în putere

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.11.2023 - 19:56
Recunoașteți personajul? Actorii care au jucat în Imposibila Iubire

Cele doua personaje din imagine nu au nevoie de prea multe prezentări. Au jucat în zeci de filme și sunt foarte iubiți de public, însă amândoi au avut răscruci de drumuri în viață. Iată cum au depășit momentele.

SHARE

Personajele din imagine nu au nevoie de prea multe prezentări. Au jucat în zeci de filme, sunt iubiți de public, însă amândoi au avut răscruci de drumuri în viață. Iată cine sunt și cum au depășit momentele.

Citește și: Recunoașteți personajele? El fuge din țară și nu mai joacă în filme. Ea se căsătorește la 50 de ani

Tora Vasilescu și Șerban Ionescu, actorii din „Imposibila iubire”

Da, ați ghicit bine sunt chiar Tora Vasilescu și Șerban Ionescu, actorii din „Imposibila iubire”. Cei doi au povești remarcabile de viață, dar și cariere excepționale în teatru și film.

Tora Vasilescu s-a născut pe 22 martie 1951, la Constanța și a copilărit în Tulcea, locul de unde a plecat ca să devină una dintre cele mai frumoase și iubite actrițe din România.

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în anul 1976, la clasa profesoarei Eugenia Popovici, Tora Vasilescu și-a dorit și a devenit un nume important în lumea teatrului și filmului românesc.

A fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaştilor din România și a câștigat Placheta de aur pentru rolul din „Imposibila iubire”, la Festivalul de film „Laceno D’Oro” de la Avellino şi premiul pentru Cel mai bun rol secundar feminin în „Şobolanii roşii”.

Tora a trecut prin momente dureroase de-a lungul vieții

Și-a pierdut tatăl biologic pe când era foarte mică, dar l-a avut alături, până la 14 ani, în rolul de părinte, pe cel care i-a dat numele Vasilescu.

Citește și: La 35 de ani apăruse în 20 filme. Povara succesului îl face să fugă în SUA unde e șofer. Nu regretă

„Tata Vasilescu, care se numise Wagner, a fost un om generos. El era de origine germană şi şi-a schimbat numele după ce s-a întors din URSS, din Donbass, unde a fost închis într-un lagăr. Avea un comportament specific educaţiei germane: <<Ein Mann, ein Wort>>/ <<Un om, un cuvânt>>. M-a învăţat corectitudinea, bunul simţ, disciplina şi curăţenia. Făcea şi lecţiile cu mine”, povestea actrița, într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“.

Următorul moment dureros pentru artistă a avut loc prin anii 70, când a avut un prieten de origine maghiară cu care era să se căsătorească. El a plecat în Israel și ea a rămas însărcinată, dar a decis să nu păstreze copilul. Erau anii 70.

„Oamenii au scris şi au criticat de parcă avortul meu a fost cea mai mare crimă. Nu ştiam nici ce urma la facultate şi nici cum aveam să mă descurc. Atunci au murit atâtea femei care au hotărât să facă avort!

O persoană are dreptul să aleagă când poate să crească nişte copii. Când îmi aduc aminte ce drame erau în căminele studenţeşti! (n.r.- înainte de Revoluţie, peste 9.000 de femei din întreaga ţară au murit în urma avorturilor autoprovocate)”, a spus actrița.

Și-a jucat viața pe scenă de mică, însă a ales să se retragă. Actrița spune că a decis să se retragă din teatru la momentul potrivit, pentru că sunt lucruri care se fac doar la tinerețe.

„M-am retras când mi-am dat seama că am făcut suficient profesia asta. Teatrul e o meserie de tinereţe şi nu mai am chemarea sufletească să o fac. Mi-a spus cineva acum ceva timp: „Tora, ţie îţi mai trebuie un serial sau un film şi gata.“ Am făcut „O săptămână nebună“ şi am terminat. Comuniştii te scoteau la pensie la 50 de ani, ceea ce mi se pare de bun simţ.

Oricum, tinereţea are o anumită doză de agresivitate faţă de oamenii în vârstă. Când eşti tânăr, devii competitiv şi exact de acest lucru am scăpat acum. Nu mai vreau să mă lupt cu nimeni, nici să dovedesc ceva, nici să-mi fac planuri măreţe. Las viaţa să curgă.

E vorba de nişte gânduri ale unei femei care a ajuns în după-amiaza vieţii. În tinereţe, pentru mine, ca şi pentru voi, altele au fost priorităţile şi visele. Visam să fiu actriţă, să joc la teatru, în filme, să am casa mea. Nu visezi spiritualitate, ci nişte lucruri materiale. Dar e important şi să faci ceva pentru ele, că altfel nu vin”, spune actrița. 

Șerban Ionescu, drama actorului genial care a făcut istorie în filmul „Ion”

Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950, în Corabia (judeţul Olt). Şi-a petrecut copilăria între Braşov şi Caracal, unde a fost detaşat cu serviciul tatăl său, pilot de vânătoare.

A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, iar după patru încercări a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasă lui Amza Pelea. În 1978, după terminarea facultăţii a fost repartizat la Teatrul din Petroşani.

În 1979, primeşte unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa, în filmul care-i aduce notorietate „Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii" (regia Mircea Mureşan). A jucat în mai multe filme, de la „Horea" (1984), până la „Şobolanii roşii" (1991), dar a are un palmares impresionant în teatru.

După ce a plecat de la Teatrul din Petroşani a ajuns în Bucureşti, la Teatrul Mic, unde s-a remarcat în piesa „Nişte ţărani", de Dinu Săraru, în regia Cătălinei Buzoianu.

Ultimii doi ani din viață, măcinați de o boală grea, dar și de divorțul de soție

Ultimii doi ani au vieții lui Șerban Ionescu au fost marcați de divorțul de Magda Catone. Actorul a vrut despărțirea chiar și în momentele în care starea de sănătate îi era extrem de precară. Magda Catone care, inițial, a acceptat s-a întors și i-a stat în preajmă.

Actorul fusese diagnosticat iniţial cu borelioză, ca mai apoi să fie tratat de scleroză amiotrofică, boală care i-a fost fatală. 

Cu jumătate de an înainte de deces, pe 28 mai 2012 Șerban Ionescu i-a cerut divorțul Magdei Catone. Magda Catone a cerut, atunci, o amânare spunând că Șerban Ionescu este grav bolnav. Actorul a declarat că singurul lucru pe care și-l mai dorește este să pună punct căsniciei.

Cătălin Dancu, avocatul lui Șerban Ionescu la acea vreme era indignat și vorbea despre motivele pentru care artista nu dorește să îi acorde divorțul. Ea punea la îndoială semnătura lui deși motivele pentru care Șerban Ionescu vrea să divorțeze erau înregistrate și filmate. Procura actorului a fost semnată cu degetul pentru că acesta nu avea posibilitatea de a scrie în acele momente.

Magda Catone a negat procura și s-a arătat convinsă ca actorul este inconștient și că nu este în deplinătatea facultăților mintale, arată observatornews în 2012.

Divorțul nu a mai avut loc, intervenind decesul artisului.

Citește și: Papadopol a divorțat după 12 ani pentru o colegă: „Nu sunt fericit”. De ce l-a iertat fosta soție

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te