UPDATE Un procuror a murit după ce s-a aruncat de pe clădirea Parchetului General

DE Mircea Marian | Actualizat: 26.04.2019 - 15:07
Procuroarea Ramona Bulcu

Fostul procuror şef al Biroului de Informare şi Relaţii publice din cadrul Parchetului General, Ramona Daniela Bulcu, a decedat după ce s-a aruncat de la aproximativ 20 de metri din sediul instituţiei.

SHARE

UPDATE 3. Surse judiciare au declarat Mediafax că aceasta avea mai multe probleme de sănătate, suferind de depresie şi ar fi fost nemulţumită de când a fost înlocuită din funcţia de purtător de cuvânt al Parchetului General.

Ramona Daniela Bulcu a fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până în 2017 şi, în prezent, lucra la Biroul Resurse Umane din instituţie.

Ea a lucrat ca procuror la Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului General vreme de aproape 17 ani. Ramona Bulcu nu era procuror operativ şi nu a instrumentat în Parchetul General niciun dosar de urmărire penală.

Este al doilea caz de sinucidere în rândul procurorilor din ultima perioadă. Pe 15 martie, un fost şef al DNA Timişoara, procurorul Tamas Schiffbeck, s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul al şaselea al clădirii care găzduieşte instituţia.

UPDATE 2. Moartea Ramonei Daniela Bulcu este "o veste tragică", scrie ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

"Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei sale, care se află acum într-un moment de grea încercare. Totodată, asigurăm familia de întreg sprijinul nostru! Dumnezeu să o ierte, iar familiei şi rudelor îndurerate să le dăruiască alinare şi întărire sufletească!", a postat Birchall.

UPDATE 1. Cazul morţii procurorului Ramona Daniela Bulcu este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul, informează o postare pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Public.

"În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie, a încetat din viaţă colega noastră, procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice", se arată în mesaj.

Jurnalistul Ovidiu Vanghele postează, pe contul său de Facebook, relatarea unui martor care a asistat la întreaga scenă de la Parchetul General.

”Doamna procuror care s-a sinucis a deschis geamul de la etajul 5 şi s-a asezat pe pervaz, cu picioarele afară. A stat asa «câteva minute bune». Nişte muncitori aflaţi în zonă i-au strigat în repetate rânduri să nu cadă, să nu sară, au implorat-o să intre înapoi în birou. Unul dintre ei a sunat la 112 şi a vorbit cu operatoarea în tot acest timp, spunându-i ce se întâmplă”, a redat jurnalistul.

Potrivit martorilor, Ramona Bulcu a părut că se râzgândeşte la un moment dat, însă şi-a făcut cruce şi s-a aruncat în gol, lovindu-se în cădere de cornişa de deasupra mezaninului.

Printr-un apel la 112, Poliția a fost anunţată că o femeie s-a precipitat de la mare înălţime din clădirea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La faţa locului s-a deplasat Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei şi un procuror criminalist, pentru a declanşa cercetările în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă informează că în acest caz a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare, salvatorii, o ambulanţă SMURD şi unitatea de terapie intensivă mobilă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te