Primăria București cheltuie milioane de euro pentru reclamele unor proiecte care stau pe loc

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.09.2019 - 12:30
Primarul Municipiului București, Gabriela Firea/Foto: Inquam

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București cheltuie peste cinci milioane de lei, anual, pe reclama proiectelor sale, mai mult decât investește în medicamente, produse sanitare și dezinfectanți la un loc, potrivit rectificării bugetare postate pe site-ul PMB.

SHARE

Investiția a fost remarcată de ONG-ista Irina Zamfirescu, care a relatat, într-o postare pe contul său de Facebook, că pe canalele de televiziune ar circula o reclamă în care Gabriela Firea se laudă cu programe de reabilitare a spitalelor sau a cabinetelor medicale școlare, reclamă care ridică costuri de milioane de lei, mai mari decât cele necesare pentru produsele sanitare sau medicamente.

„Ați văzut voi oare reclama duamnei la ce minunat ne-a făcut spitalele din București și programul Smile (proteze ortodontice pentru copii) și reabilitarea cabinetelor medicale școlare?

La televizor, da. Am văzut eu, este o reclamă frumoasă, care tot vine și pleacă de pe mai multe posturi.

Iaca, rectificare bugetară de săptămâna asta. La Administrația Spitalelor, buget de un pic peste 1 milion de euro pentru "Reclamă și Publicitate", a scris Irina Zamfirescu pe Facebook.

Irina Zamfirescu consideră că investiția e doar o mișcare electorală în contextul în care vin alegerile locale anul viitor.

„O fi corect să punem banii ăștia în contul campaniei electorale a duamnei? O fi sau nu o fi. Eu asta nu știu să răspund. Cert e că sunt bani publici. Pentru reclamă. Căci de asta avem noi nevoie, bucureștenii, de niște reclamă la activitatea PMB, în această groapă de oraș. Reclamă de peste 5 milioane de lei”, conchide aceasta.

În aceeași situație cu Administrația Spitatelor se află Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care beneficiază de o reclamă la televizor despre sporul și elanul Primăriei Municipiului București în consolidarea clădirilor risc seismic.

Reclamă care rulează din iarna trecută pe la mai toate posturile tv și care costă 5.100.000 lei din bugetul public. La cei cinci milioane de lei se mai adaugă 500.000 lei de la Compania Municipală Consolidări.

Un total de 5.600.000 lei, adică peste 1.100.000 de euro, potrivit dinprimarie.ro

Potrivit site-ului Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor Risc seismic, există 27 de clădiri la secțiunea „punere în siguranță” și doar 10 la secțiunea „consolidări” (https://www.amccrs-pmb.ro).

În tot acest timp, primarul Capitalei, Gabriela Firea, promovează la rândul său activitățile Administrației, pe Facebook, unde se laudă cu nici mai mult, nici mai puțin de 179 de imobile aflate la categoria „punere în siguranță”.

La nivel de bugete, cele două instituții stau cam așa:

Societatea Municipală Consolidări SA (această instituție are în portofoliu munca efectivă):

- Cheltuieli 2017: 2.088.830 lei

- Cheltuieli 2018: 43.583.310 lei;

- Venituri 2019: 214.700.000 lei

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (această instituție are în portofoliu strategiile, cugetatul, mapa cum se zice în popor):

- Buget 2017: 25.834.000.

- Buget 2018: 63.222.000 lei (din aceștia, 1.275.000 reclamă și publicitate)

- Buget 2019: 164.339.000 lei (din aceștia, 5.100.000 reclamă și publicitate).

În reclama aceea în care ne spune că în trei ani au făcut de 20 de ori mai mult decât a făcut Primăria în ultimii 30 de ani ar fi interesant de menționat și cât a cheltuit Primăria în ultimii 30 de ani pentru consolidări. Asta ca să fie comparația completă.

Sursa: dinprimarie.ro

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te