VIDEO Pompierii sting un incendiu de vegetaţie uscată care se manifestă la periferia Capitalei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.04.2020 - 11:56
Foto Robert Neagu

Pompierii din Bucureşti intervin, miercuri dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi dejecţii provenite de la o fermă, deversate în două bataluri, pe un teren între localităţile Periş şi Dârza.

SHARE

Locuitorii din Capitală au reclamat miercuri dimineaţă că aerul este irespirabil. În tot orașul se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul se manifestă pe o suprafaţă estimată de 20.000 de mp, fiind o ardere mocnită, fară pericol de extindere.

Arde vegetaţie uscată, dar şi dejecţii provenite de la o fermă, deversate în 2 bataluri, pe un teren între localităţile Periş şi Dârza.

Citește și Aer irespirabil în București: puternic miros de cauciuc. Garda de Mediu: Arde vegetație

„Din cauza particularităţilor zonei, nu se poate înainta cu autospecialele de stingere până în apropierea locului de manifestare a incendiului. În sprijinul resurselor menţionate au mai fost direcţionate încă 4 autospeciale de stingere, de mare capacitate, în zonă fiind posibilităţi limitate de alimentare cu apă”, a transmis ISU Bucurfeşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că incendiul a ibucnit încă din cursul zilei de marţi şis-a intervenit cu 3 echipaje de stingere, iar operaţiunile au fost reluate în această dimineaţă.

 

Garda de Mediu: Ard 30.000 metri pătrați de teren

Garda de Mediu a transmis într-un comunicat că în urma unui control efectuat, miercuri, pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

„Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată.

În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator.

În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene:

– identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale
– impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului
– monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse”, se arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te