Pasagerul din dreapta autorului accidentului din Pantelimon, plasat sub control judiciar

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.07.2024 - 18:26
Poliția l-a găsit pe pasagerul din dreapta autorului accidentului din Pantelimon. A fost reținut - Foto: Facebook/ Poliția Capitalei (rol ilustrativ)
Poliția l-a găsit pe pasagerul din dreapta autorului accidentului din Pantelimon. A fost reținut - Foto: Facebook/ Poliția Capitalei (rol ilustrativ)

Poliția l-a găsit pe cel care i-a dat mașina autorului accidentului de lângă Parcul Pantelimon, în urma căruia un copil a decedat și un altul a fost grav rănit. A fost reținut inițial, însă, ulterior, a fost plasat sub control judiciar

SHARE

Cel care îl însoțea pe tânărul de 17 ani fără permis care a accidentat mortal un copil și a rănit grav altul a fost descoperit de poliție. 

UPDATE. Tânărul are 19 ani, iar autoritățile au decis cercetarea lui sub control judiciar. Cel care a produs accidentul a fost arestat preventiv.

Poliția l-a găsit pe pasagerul din dreapta autorului accidentului din Pantelimon. A fost reținut

”În referire la accidentul de circulație produs în data de 28 iulie a.c., în jurul orei 19:30, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, facem următoarele precizări:

În urma activităților desfășurate de către polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Brigada Rutieră, a fost identificat pasagerul aflat în  autovehiculul implicat în accidentul rutier mai sus menționat, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 19 ani. 

Citește și: Accident mortal în Capitală provocat de un tânăr de 16 ani. Un copil decedat și altul grav rănit

În baza probatoriului administrat în cauză, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, ca urmare a săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 335 alin.3 Cod penal, urmând a fi prezentat magistraților. 

Facem precizarea că măsura reținerii este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop asigurarea bunei desfășurări a acestuia, al împiedicării sustragerii suspectului de la urmărirea penală ori al prevenirii săvârșirii de către acesta a unei alte infracțiuni, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis Poliția Capitalei.

Citește și: Fetița de 7 ani, rănită în accidentul din Pantelimon, operată 9 ore. Medicii i-au replantat piciorul

Conform Art.335 alin(3) Cod penal:

 ”Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te