Podul bucolic din „Winnie-the-Pooh” a fost vândut la licitaţie cu peste 150.000 de euro

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.10.2021 - 17:25
Podul din „Winnie-the-Pooh” a fost vândut la licitaţie. / Foto: Summers Place Auctions Ltd, Facebook

Un pod bucolic din lemn, care l-a inspirat pe A.A. Milne, autorul "Winnie-the-Pooh", a fost vândut la licitaţie cu peste 150.000 de euro, mai mult decât dublul sumei estimate iniţial, informează AFP.

SHARE

James Rylands, specialist responsabil de această licitaţie organizată de casa Summers Place Auctions, s-a declarat "absolut încântat că am putut vinde un fragment de istorie literară", joi, la anunţarea rezultatelor vânzării.

Preţul acestui pod a fost estimat între 40.000 şi 60.000 de lire sterline (între 47.000 şi 70.000 de euro). În cele din urmă a crescut la peste 131.000 de lire sterline.

Citește și: Pedelec, un nou cuvânt în DEX-ul mobilității

Alan Alexander Milne, creatorul ursuleţului Winnie-the-Pooh, a îndrăgit acest pod din pădurea Ashdown, în sud-estul Angliei. Împreună cu fiul său Christopher Robin Milne, care l-a inspirat pe băieţelul care este prietenul lui Winnie-the-Pooh, el obişnuia să joace pe acest pod un joc inventat de ei, "Poohsticks", în care fiecare participant arunca de pe pod un băţ în amonte, iar cel al cărui băţ ajungea primul în aval era declarat câştigător.

Podul, construit în jurul anului 1907 şi cunoscut sub numele de "Posingford Bridge", a devenit faimos după ce a apărut pentru prima dată în această poveste clasică a literaturii pentru copii. A fost redenumit oficial "Poohsticks Bridge" în 1979.

După ce a fost frecventat şi uzat de mii de turişti, podul a fost demontat în 1999 şi înlocuită, cu sprijin financiar de la Disney Corporation.

Podul original a fost scos la vânzare după ce a fost restaurat şi reconstruit în totalitate, piesele lipsă fiind reconstituite cu stejar cultivat local.

Citește și: Test TÜV SÜD pentru anvelope All-Season: Michelin CrossClimate2, în pole position

Noul proprietar, lordul De La Warr, intenţionează să îl instaleze pe moşia sa din Buckhurst Park, în Withyham, East Sussex.

"Sper că mulţi copii (şi adulţi) vor putea admira podul original, care a inspirat unul dintre cele mai faimoase jocuri, încă jucat de copiii din Marea Britanie şi din străinătate", a declarat proprietarul.

Această licitaţie a coincis cu aniversarea a 100 de ani de la momentul la care ursuleţul de pluş i-a fost oferit lui Christopher Robin Milne, la prima sa aniversare, în 1921, inspirând ulterior personajul Winnie-the-Pooh.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.