O femeie stă cu teama că va rămâne fără casă și fără bani. Ce e-mail i-a trimis dezvoltatorul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.05.2023 - 17:16
Bloc neterminat Foto: Pixabay.com (imagine cu rol descriptiv)

O femeie cere ajutorul avocaților după ce a primit un mail de la dezvoltatorul imobiliar de la care a cumpărat un apartament aflat în construcție. I se cer toți banii deși construcția nu este gata.

SHARE
O femeie cere sfatul avocaților după ce a primit un e-mail în care dezvoltatorul o anunță că termenul de finalizare a apartamentului pe care a cumpărat-o va fi prelungit. 
 
Ea plătise deja jumătate de sumă când a făcut contractul însă deja lucrările sunt întârziate cu jumătate de an.
 
Sunt unii dezvoltatori imobiliari care abuzează de bună-credință a cumpărătorilor și încalcă contractul solicitând banii în avans sau în plus deși prelungesc termenele de finalizare cu lunile. 
 

O femeie cu echipa că va rămâne și fără casă și fără bani. Ce e-mail ia trimis dezvoltatorul

 
Așa a pățit o femeie care acum cere ajutorul avocaților pentru a ieși din această situație deranjantă. Femeia plătise o sumă consistentă în urmă cu doi ani și jumătate iar acum i se cer toți banii deși apartamentul nu este gata.  
 
”Am doritonat un apartament în faza de proiect în septembrie 2020. Termenul de predare era septembrie 2022. Am achitat 50% din valoare la semnarea contractului, urmând ca restul să fie achitat la predarea imobilului. 
 
 
Au prelungit termenul de predare cu 6 luni, până în martie 2023. M-au anunțat printr-un mail. Nu am semnat nimic. 
Nu au terminat lucrările nici acum. Mai au de terminat interioarele la ultimele cinci etaje și ceva la accesul în parcare. 
Problema este următoarea: în mail-ul de amânare mă anunță că vor termina în martie și că restul de bani trebuie virați până cel târziu 30 martie. 
 
 
Zilele trecute m-au anunțat verbal că estimează că vor termina finisajele undeva în august dar că trebuie să virez restul de bani cât mai curând deoarece așa este prevăzut în informarea trecută în e-mail. 
Nu am semnat nimic însă, în acest sens”, a precizat cumpărătoarea pe grupul Sfaturi de la Avocați. 
 
Femeia a spus că este îngrijorată de faptul că dezvoltatorul îi forțează mâna să dea toți banii deși acesta nu a respectat contractul. 
 
Pe de altă parte, dezvoltatorul i-a spus că există și varianta în care aceasta își poate recupera banii. Însă acum apartamentul are o valoare mai mare față de cât costa în urmă cu trei ani. Astfel că ar pierde bani practic. 
 
 
Pe de altă parte, femeia se teme să nu fie penalizată dacă nu plătește în termenul anunțat de dezvoltator prin e-mail.
 
”În contract exista penalizări pentru întârzierea plății, dar nu și pentru întârzierea finalizării construcției”, a mai precizat femeia.
 
Un alt utiulizator al grupului susține că se află într-o situație similară. De fapt a plătit deja 90% din sumă iar blocul nu este finalizat. 
.
Avocații o sfătuiesc să respecte contractul semnat inițial. ”Părțile contractante sunt ținute de contract nu de discuții colaterale, via e-mail etc”, a explicat un avocat. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te