Bloc cu încă 30 de apartamente peste ce era în proiect. Etajul tehnic nu mai este

DE Alexandru Pop | Actualizat: 22.03.2023 - 09:08
Bloc nou - Foto: PXHere - imagine cu caracter ilustrativ

Un dezvoltator imobiliar a construit un bloc uimitor. Clădirea are 30 de apartamente în plus. Anume, etajul tehnic din acte a devenit etaj cu locuințe. Mai multe percheziţii au avut loc în judeţul Prahova şi în municipiul Bucureşti, în acest caz insolit.

SHARE

Mai multe percheziţii au avut loc în judeţul Prahova şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar care vizează construirea unui bloc, în Ploieşti, fără respectarea autorizaţiilor de construire şi falsificarea unor înscrisuri.

Blocul cu 30 de apartamente în plus

 "În fapt, reprezentanţii unui operator economic, în perioada 2018 - 2022, ar fi construit un bloc de locuinţe în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în faţa autorităţilor publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât şi la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor", arată Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Exigenţele la blocurile noi oricum cresc.

Citeşte şi: Stații pentru mașinile electrice, obligatorii la blocuri noi. Prețul apartamentelor va crește

Cinci persoane vor fi duse la audieri. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual.

30 de apartamente înscrise în plus la Oficiul de Cadastru Arhitectul şef al Ploieştiului, Veronica Rădună, a declarat, conform Agerpres, că dezvoltatorul imobiliar vizat de percheziţii ar fi realizat zeci de apartamente în plus, faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire.

Tot felul de evenimente au loc la blocuri, din cauza felul în care se fac lucrările.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un bloc de locuințe aflat în renovare din Sectorul 5 al Capitalei

Potrivit sursei citate, autorizaţia iniţială a fost emisă pentru realizarea, în zona de sud a municipiului Ploieşti, a unui imobil de birouri cu regimul de înălţime P+8.

Ulterior, în 2020, dezvoltatorul a cerut modificarea autorizaţiei iniţiale, cu nivelul cotei de fundare şi cu modificarea înălţimii interioare a nivelelor.

Două etaje de înălţimea unuia

"Nu au respectat autorizaţia pentru că etajul 8 nu a avut înălţimea de 3,40, fapt pe care l-am constatat pe teren. În plus, nici etajul tehnic nu avea înălţimea de 1,80, cum era prevăzut, ci ambele etaje aveau 2,50 m.

De asemenea, etajul 9, care trebuia să fie tehnic, este compartimentat şi i s-a dat o utilitate, aici fiind realizate, cel mai probabil, 30 de apartamente, fiind vorba despre un bloc cu două scări", a explicat arhitectul şef al Ploieştiului.

"În certificatul de atestare parţială a construcţiei noi avem 270 de apartamente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar şi un regim de înălţime diferit, care nu corespunde PUZ-ului", a mai precizat Veronica Rădună.

Având în vedere neregulile depistate pe teren la controlul de vineri, dezvoltatorul va fi amendat şi se va dispune ca acesta să aducă construcţia la starea iniţială prevăzută de autorizaţie, a mai spus arhitectul şef al Ploieştiului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te