O bandă de români a cerut ajutor divin la un templu budist din SUA, apoi hoții au furat tot

DE Adrian Costin | Actualizat: 06.05.2021 - 23:41
Marta Chicui, Francisca Velcu, Floarea Miclescu, Voinea Gratiani Miclescu, Claudia Velcu și Narcisa Velcu au fost arestați pentru tâlhărie și complicitate la spargere. Banda de români a dat o spargere la un templu budist din SUA Foto: nwaonline.com

O parte dintre persoanele arestate au fost implicate şi în alte spargeri ale templelor budiste din California, Arizona şi Oklahoma, potrivit poliţiei americane.

SHARE

Patru femei din România s-au dus la templul din orașul Rogers, statul Arkansas, pe 18 aprilie şi au spus că au nevoie de rugăciuni pentru ajutor divin necesar unui membru al familiei. În acel moment, în casa în care este situat templul se afla doar o singură persoană, care le-a transmis că ceremoniile se desfășoară doar în vietnameză din cauza COVID-19.

Citește și: VIDEO Giani din Las Fierbinți a copilărit cu Mircea Nebunu. Cum a încercat să vândă o bară de mașină

Apoi, una dintre femei a cerut să folosească toaleta, iar celelalte au încercat să distragă atenţia persoanei, dar nu au reuşit. Când le-a cerut să plece, au devenit agitate.

Citește și: FOTO Stadionul Arcul de Triumf nu a fost încă deschis de Novak. Terenul de antrenament se degradează

Două zile mai târziu, cinci femei şi un bărbat din România s-au întors şi au forţat intrarea în templu, reuşind să pătrundă în mai multe încăperi şi să fure bani, bijuterii şi bunuri.

Ocupanta templului a reușit să fugă și nu a fost rănită.

Furturi asemănătoare, din temple budiste, au avut loc pe tot teritoriul SUA

Marta Chicui, Francisca Velcu, Floarea Miclescu, Voinea Gratiani Miclescu, Claudia Velcu și Narcisa Velcu au fost arestați pentru tâlhărie și complicitate la spargere, dar au fost eliberați însă din arest după ce au plătit cauțiunea. Detectivii cred că au fost implicate şi alte persoane, dar cel mai probabil au părăsit zona.

Atacuri similare au avut loc în toată țara. Polițiștii cred că templele sunt vizate din cauza naturii pasive a ocupanţilor şi a practicii lor de a accepta donaţii, de obicei în numerar.

Hoții, de obicei femei, intră în templele budiste și cer să fie binecuvântați și rugați. În timp ce femeile se roagă, complicii iau camerele la rând și fură bani, cutii de donații sau bijuterii. Suspecții au folosit mașini autoutilitare și de obicei au avut o persoană de pază în apropiere, potrivit poliției americane. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.