Nicușor Dan a concediat-o pe nașa Gabrielei Firea, care câștiga 4.000€/lună de la Primăria Capitalei

DE Petre Bădică | Actualizat: 02.12.2020 - 23:11
presshub.ro

Primarul General al Capitalei a anunțat, azi, câteva schimbări într-una din cele mai controversate structuri ale primăriei Capitalei: Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

SHARE

„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcție Alina Tarcevschi, director executiv adjunct”, a anunțat Nicușor Dan.

Din ultima sa declarație de avere, reiese că Alina Tarcevschi a fost plătită din patru surse toate de la bugetul primăriei Capitalei.

Alina Tarcevschi a câștigat, în anul 2019:

-        125.379 de  lei de la Primăria București (raport de muncă)

-        19.441 lei de la Compania Municipală Consolidări

-        56.952 de lei ca membru în consiliul director al ADI Termoenergetica

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov a fost constituită în scopul înfiinţării, organizării, finanţării, exploatării, monitorizării şi gestionării în comun a serviciului de alimentare cu energie termică, de pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, precum şi realizarea în comun a unor proiecte de investiții publice de interes zonal sau regional, destinate înființării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente serviciului de alimentare cu energie termică pe baza strategiei de dezvoltare a serviciului.

-        38.389 de lei ca membru în consiliul director al ADI  pentru Iluminat Public

Municipiul București, prin Consiliul General al Municipiului București, Comuna Chiajna, prin Consiliul Local al comunei Chiajna,Comuna Snagov, prin Consiliul Local al comunei Snagov s-au asociat și au înființat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public București.

Total venituri în 2019: 240.161 de lei

Venituri lunare: 20.013 lei / 4.085 euro.

În declarația de avere a Alinei Tarcevschi scrie că îi datora suma de 11.000 de euro Gabrielei Firea. Alina Tarcevschi este nașa de cununie a Gabrielei Firea. Detalii AICI.

Newsweek România a scris că Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic a încheiat contracte cu Compania Municipală de Publicitate și Afișaj pentru servici de creație, producție, și promovarea în mediul online și difuzare tv în valoare totală de 8 milioane de lei.

Pentru ce s-a plătit suma de 8 milioane de lei

Videoclipurile cu progamele de consolidare ale primăriei București au rulat pe televiziuni și în mediu online.

Ce s-a consolidat

Potrivit documentelor oficiale, în urma derulării Programului de consolidări, în mandatul Gabrielei Firea s-au realizat următoarele obiective:

- 22 de imobile au fost incluse în programul de consolidări pentru lucrările de proiectare și execuție. Dintre acestea, în 10 imobile lucrările de consolidare a structurii de rezistență au fost finalizate, iar 5 imobile sunt în procedură de recepționare a lucrărilor. Pentru patru imobile, urmează republicarea în SICAP pentru contractarea lucrărilor.

 - 25 de imobile au fost incluse în programul de punere în siguranță, iar lucrările au fost finalizate.

- 44 de imobile au fost incluse în programul de expertizare tehnică și realizare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, documentele fiind finalizate.

- 15 imobile au fost incluse în programul de restaurare a fațadelor, iar lucrările au fost finalizate.

- 3 imobile cu lucrări începute înainte de anul 2016 au fost incluse în programul de proiectare și asistență tehnică pentru finalizarea lucrărilor.

- 14 imobile se află în proces de revizuire a documentației tehnico-economice.
 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.