Ministrul Educației spune ce urmează după descoperirea unui focar la o școală din București

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.01.2021 - 11:50
Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că se dorește în continuare redeschiderea școlilor în data de 8 februarie, însă decizia finală va fi luată pe 2 februarie, așa cum a fost anunțat. 

SHARE

"Nu știm dacă vreunul dintre angajați este confirmat cu această tulpină. Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii, iar partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație care este într-adevăr îngrijorătoare, de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2", a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Citește și

VIDEO Bătaie ca în galele de K1 între manifestanții ruși și poliție la protestele anti Putin

Acesta a precizat că se dorește în continuare redeschiderea școlilor în data de 8 februarie, însă decizia finală va fi luată pe 2 februarie, așa cum a fost anunțat. 

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competență în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu exclude din nou posibilitatea ca elevii să revină în școli într-un scenariu hibrid, pe care-l numește ineficient. 

Citește și

Patru interlopi care au bătut un notar până l-au desfigurat, lăsați în libertate

Alte 9 persoane, suspecte că ar fi infectate cu noua tulpină de Covid 

Vineri, doi bucureșteni au fost confirmați ca fiind infectați cu noua variantă a virusului, autoritățile au făcut anchetă epidemiologică și au constatat că 9 dintre cele 10 persoane care au intrat în cotnact cu cei doi bucureșteni sunt și ele infctate. DSP așteaptă acum rezultatele secvențierii genomice pentru a confirma cu certitudine dacă e vorba despre noul virus și în cazul acestora.

Potrivit autorităților, niciuna dintre persoanele descoperite ca infectate, inclusiv cei 4 angajați ai școlii din Capitală, nu a călătorit recent în străinătate, așadar am putea vorbi despre o transmitere comunitară a noii tulpini, dacă se confirmă. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.