Cum a murit milionarul Marius Ivan din cauza unei poze la Sinaia. Fondase două renumite companii

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.06.2023 - 12:58
Milionarul Marius Ivan a murit din cauza unei poze la Sinaia Foto: Forbes

Milionarul Marius Ivan, un fost baschetbalist de 2.04 metri înălțime, a murit în timp ce încerca să facă o poză spectaculoasă la cota 1400, la Sinaia, pe marginea unei râpe.

SHARE

Milionarul Marius Ivan a murit la doar 64 de ani în momentul în care voia să facă o poză spectaculoasă la Sinaia, la cota 1400, pe marginea unei râpe.

El era un mare iubitor al plimbărilor în natură, însă neatenția i-a adus moartea.

Cum a murit milionarul Marius Ivan din cauza unei poze la Sinaia

În timp ce realiza fotografia, omul de faceri, fost baschetbalist, a alunecat și a căzut 50 de metri într-o râpă. 

Salvamontiștii din Sinaia au recuperat cu greu trupul lui Marius Ivan.

Citește și: Actorului Alain Delon „nu-i plac licitaţiile după moarte”. Vinde tot. Colecția de artă, 8 mil. €

”Salvamont Sinaia și Salvamont Prahova au intervenit pentru recuperarea trupului unei persoane căzute dintr-un punct de belvedere, situat în apropierea Cotei 1400. Poliția desfășoară cercetări la fața locului, în vederea stabilirii condițiilor în care s-a produs tragicul accident”, se arată într-o informare a Salvamont.

Acum, familia acestuia se pregătește de înmormântare, care va avea loc joi, 29 iunie 2023.

Un om de afaceri foarte serios

Milionarul Marius Ivan, originar din Craiova, a fost unul dintre fondatorii producătorului de lacuri și vopsele Dufa România și director general la Henkel Bautechnik România.

Citește și: Un șofer de TIR român a făcut Dreptul, apoi a dat în judecată firma la care a lucrat. Motivul

El a fost un om extrem de serios în afaceri și nu s-a afișat prea mult în spațiul public. 

Mai mult de atât, el a fost cel care a finanțat prin anii ’90 echipa de baschet a Craiovei. Marius Ivan era poreclit ”Gigantul”, având în vedere succesul său în afaceri, dar și înălțimea sa de 2.04 metri.

Citește și: 250.000 $, biletul spre moarte plătit de milionari pentru expediţia spre "blestemul Titanicului"

Marius Ivan și-a început afacerile în România imediat după Revoluție, importând produse de larg consum din Germania. Mai apoi, acesta a reușit să creeze branduri precum Dufa și Henkel Bautechnik România, conform Fanatik.

După ce și-a făcut exilul din aceste afaceri s-a reorientat spre domeniul imobiliarelor. Oricum ar fi, de-a lungul activității sale a fost un om de succes și afacerile sale au fost dintre cele mai prospere.

A făcut baschet timp de 16 ani

Născut în Craiova, Ivan a absolvit Facultatea de Științe Economice și nu și-a uitat niciodată prima sa iubire. Este vorba despre baschet, sport pe care l-a practicat timp de 16 ani la Universitatea Craiova. ”Am fost selecționat de câteva ori și în lotul național, dar în perioada în care am jucat eu, România n-a avut rezultate spectaculoase“, spunea milionarul într-un interviu acordat Business Magazin în urmă cu mulți ani.

A rămas mereu un pasionat al sportului, inclusiv gimnastică, înot sau golf. De asemenea, se mândrea atunci și cu progresul său pe terenul de golf, reușind la un turneu Henkel o lovitură din categoria ”hole în one”, adică a introdus mingea de golf în cupă dintr-o singură lovitură.

Milionarul are trei copii

Marius Ivan are o fată și doi băieți, cărora avea de gând să le lase moștenire întregul său imperiu. Între timp, milionarul își aducea aminte cum a intrat în afaceri, imediat după Revoluție, impresionat de climatul din Germania.

“Am rămas impresionat de oferta de-acolo. Deși n-aveam nici experiență, nici bani, m-am hotărât, împreună cu alți cinci băieți de aceeași vârstă cu mine din Craiova, să importam alimente. Era clar că indiferent ce am fi adus în România am fi vândut”, povestea afaceristul.

S-a împrumutat inițial la părinți și și-a extins afacerea de la comerț de alimente la comerț de aparatură electrocasnică din Germania. A simțit că Bucureștiul are un potențial mult mai mare și s-a mutat aici, unde s-a asociat cu un om de afaceri local, Liviu Stan.

A ajuns întâmplător în afacerea materialelor de construcții și a mizat pe vopsea, un produs care s-a vândut ca pâinea caldă. Așadar, povestea Dufa și Henkel s-a născut, iar după aproximativ 10 ani, Marius Ivan vindea afacerile cu aproximativ 20 de milioane de euro.

A urmat un nou episod din viața lui Ivan, investițiile imobiliare. A construit complexul de birouri North Gate din București, estimat la 21 de milioane de euro atunci, printre altele.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te