Marian Godină: Urmările acestui „război" prostesc vor fi decontate de Poliția Rutieră

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.07.2018 - 16:24
Foto Facebook

Celebrul polițist Marian Godină a criticat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, felul în care au acționat colegii săi în cazul șoferului cu numerele de înmatriculare „M**e PSD”, afirmând că urmările acestui „război prostesc” vor fi acum decontate de Poliția Rutieră.

SHARE

Maan Godină a declarat că, dacă ar fi fost polițist de frontieră sau rutier ar fi controlat mașina anterior întocmirii dosarului penal. 

Reacția lui Godină a venit după ce, în acestă dimineață, Poliția Rutieră București i-a confiscat plăcuțele de înmatriculare și carnetul lui Răzvan Ștefănescu, proprietarul automobilului Audi înregristrat în Suedia cu numărul M**E PSD. Poliția Rutieră și-a motivat acțiunile în baza unei convenții încheiate la Viena în 1980.            

 „Totodată, art. 36, alin. (3) cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenţia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că „numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere (...), context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism şi astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează și în bazele de date”, se arată în răspunsul trimis către Newsweek România.

Citește și: Poliția invocă Convenția de la Viena, după ce a ridicat plăcuțele mașinii cu numărul „M**EPSD” 

Răzvan Ștefănescu (45 de ani), a povestit, pentru Newsweek România, cum a fost urmărit special de Poliție și oprit în trafic, luni dimineață, la ora 5.50, pe Bulevardul 1Decembrie din București.            

 „Am plecat de acasă și am fost urmărit de Poliție. La aproximativ patru kilometri de casă, m-a oprit echipajul și mi-a cerut actele. După două minute, polițistul mi-a zis că trebuie să-mi ridice plăcuțele, invocând că nu sunt valabile în România. Mi-au suspendat și permisul auto”, ne-a declarat Răzvan Ștefănescu. 

Citește și: Românul cu Audi M***PSD: „Poliția m-a urmărit de acasă. Știau unde stau” 

Ambasadei Suediei în România a confirmat, într-o postare pe pagina oficală de Facebook, că numerele de înmatriculare care au deranjat PSD-ul în ultimele săptămâni și au stârnit multe controverse pot fi folosite legal în orice țară din Uniunea Europeană. 


 „În acest week-end, unele site-uri media din România au raportat că nu se permite utilizarea plăcilor de înmatriculare suedeze personalizate în afara granițelor Suediei. Afirmațiile se refereau la o mașină înmatriculată în Suedia cu plăcuțe personalizate care au primit multă atenție din partea mass-media în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit în social-media, prin mai multe site-uri care nu au reușit să verifice informațiile sau veridicitatea revendicărilor”, arată ambasada Suediei. 

Citește și: Ambasada Suediei confirmă: M**E PSD, număr legal. Polițiștii au confiscat plăcuțele. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te