VIDEO Mamaia interlopilor: Clanul Chira, bătaie cu macete, "Eminescu" și "Tancu", tentativă de omor

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.07.2022 - 10:49
Mai mulți membri ai clanului Chira au fost trimiși în judecată după ce au scos macetele într-un club din Mamaia Foto: replicaonline.ro

Mamaia este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale interlopilor, și tot aici au fost numeroase și spectaculoase reglări de conturi ale clanurilor certate cu legea.

SHARE

Mai mulți membri ai clanului Chira din București au fost trimiși în judecată după o bătaie cu macete într-un club din Mamaia.

Citește și: VIDEO Unde merg interlopii în concediu: Nuțu Cămătaru- în Thassos, Faraonu de la Madrid - la Mamaia

Procurorii au finalizat cercetările în dosarul în care Bogdan Mocanu a fost atacat cu macete în clubul Breeze din Mamaia, în noaptea de 13 spre 14 mai. Astfel, dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța, pe 14 iulie.

Citește și: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux pe Litoral

Costel Argint și Rafael Chira l-au atacat pe Bogdan Mocanu

Victima scandalului este Bogdan Mocanu, fost concurent la Puterea Dragostei şi actual cântăreţ. El susţine că a intrat în Breeze pentru a-şi saluta nişte prietene şi că ele erau la masă cu alţi bărbaţi, care s-au enervat şi l-au atacat. Cântăreţul susţine că agresorii trebuie să plătească pentru că l-ar fi putut omorî, întrucât au încercat să-l lovească şi în zona gâtului.

Abia ar fi reuşit să scape, spune el, cu ajutorul intervenţiei agenţilor de pază. Nu înţelege de ce s-a întâmplat aşa ceva, pentru că el nu ar fi făcut decât să salute, însă el consideră că nu este vorba doar despre un conflict spontan şi încearcă să afle care a fost, de fapt, problema.

Oamenii legii au declanșat cercetările, având loc și percheziții. Este vorba de Victor Barbu, un temut cuțitar, cunoscut pentru conflictele cu clanul Duduianu, Costel Argint și Cristian Rafael Chira, din clanul Chira, conform replicaonline.ro .

Ce au făcut interlopii Eminescu și Tancu

Interlopii „Eminescu” și „Tancu” Băncuță, care au încercat să omoare un bărbat, într-un club din Mamaia, sunt liberi.

La data de 14 august 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au formulat propunere de arestare preventivă, în lipsă, faţă de inculpaţii Neculai (fost Băncuţă) Vasile, zis Eminescu, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, şi Băncuţă Tani-Fidis, zis Tancu, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„Ambii inculpaţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fiind anterior condamnaţi la pedepse privative de libertate, pentru infracţiuni săvârşite cu violenţă (tentativă de omor). Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în data de 02.08.2019, orele 03.30, persoana vătămată Ştefancu Silviu-Ionel, în timp ce se afla în clubul Asylum din staţiunea Mamaia, a fost agresat de Neculai (fost Băncuţă) Vasile, zis Eminescu, şi, în timpul conflictului i-au fost aplicate lovituri cu obiect tăietor-înţepător la nivelul bărbiei, zonă vitală a corpului, şi la nivelului pieptului, plăgi tăiate ce au necesitate îngrijiri medicale evaluate la 8-9 zile de îngrijiri medicale şi sutură.

Tot în acest conflict, numitul Băncuţă Tani-Fidis, zis Tancu i-a aplicat victimei Ştefancu Silviu-Ionel o lovitură la nivelul gâtului, şi ulterior i-a aplicat o lovitură cu o teacă de cuţit în zona omoplaţilor superioară spate. Conflictul s-a produs în timp ce localul era plin şi a indus stare de frică şi panică în rândul clienţilor.

La data de 13.08.2019, au fost puse în executare mandate de percheziţie domiciliară în vederea identificării de probe necesare administrării probatoriului cauzei şi depistării inculpaţilor însă aceştia nu au fost găsiţi, existând suspiciunea că au plecat din ţară într-un timp foarte scurt de la săvârşirea infracţiunilor şi încearcă sustragerea de la tragerea la răspundere penală. Până în prezent în urma investigaţiilor efectuate a rezultat şi faptul că persoana vătămată şi concubina acestuia, nu au fost ameninţaţi cu acte de violenţă sau alte forme de presiune de către inculpaţi după săvârşirea infracţiunii, aspect precizat inclusiv de către victimă şi concubina acestuia. În acelaşi timp nu s-a înregistrat vreo sesizare din partea acestora privind primirea de ameninţări din partea inculpaţilor”, au explicat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Judecătoria Constanța i-a pus în libertate pe Eminescu și Tancu luna trecută, iar cei doi urmează să-și afle sentința. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te