duminică 26 octombrie
EUR 5.0835 USD 4.3789
Abonează-te
Newsweek România

Lingura care face gustul mâncării mai bun. Cum funcționează și ce beneficii are pentru sănătate?

Data publicării: 21.05.2024 • 16:21 Data actualizării: 21.05.2024 • 16:27
Lingura care face gustul mâncării mai bun. Cum funcționează și ce preț are? - Foto:  Kirin Holdings
Lingura care face gustul mâncării mai bun. Cum funcționează și ce preț are? - Foto: Kirin Holdings

Lingura care face gustul mâncării mai bun. Cum funcționează și ce preț are? Cum ajunge să funcționeze și ce beneficii are pentru sănătate?

Lingura care face gustul mâncării mai bun. Cum funcționează și ce preț are? Cum ajunge să funcționeze și ce beneficii are pentru sănătate?

Citește și: Medic: Sărbătoarea sufletului, transformată în sărbătoarea burții. Cât e sănătos să mănânci?

Lingura care face gustul mâncării mai bun

Compania niponă Kirin Holdings scoate pe piață o lingură electrică, menită să îmbunătățească gustul mâncării, dar și să-l ajute pe cel care o folosește să se hrănească mai sănătos.

Concret, lingura prevăzută cu baterie accentuează gustul sărat, fără a fi nevoie să se adauge mai multă sare în alimente, arată Reuters.

Numită ”Salt”, lingura va costa 19.800 de yeni, adică aproximativ 127 de dolari.

Compania speră ca, în decurs de 5 ani, să aibă un milion de cumpărători la nivel global. Produsul va fi lansat și peste granițele țării din 2025.

Produsă din plastic și metal, lingura a fost dezvoltată împreună cu Homei Miyashita, un profesor de la Universitatea Meiji. Acesta a explicat că efectul de îmbunătățire a gustului este obținut prin trecerea unui câmp electric slab de la lingură la mâncare, pentru a concentra moleculele ionilor de sodiu pe limbă, în vederea accentuării gustului de sărat, potrivit spotimedia.

Citește și: Cât de sănătoase sunt de fapt ouăle? Cât de mult pot fi păstrate în frigider după Paște?

Preocuparea pentru reducerea cantității de sare din mâncare nu este întâmplătoare în Japonia, unde adulții consumă în medie 10 grame de sare pe zi, dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Consumul excesiv de sare este asociat unei serii largi de probleme medicale, de la hipertensiune (principala cauză a mortalității în România), la atacuri cerebrale.

Mai multe articole din secțiunea Actualitate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România

Newsweek România Ultima oră

Newsweek România
Ultima oră