Lazăr face verificări la Parchetul Constanța, de unde vine șeful propus al DNA, Adina Florea

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.09.2018 - 17:25
Lazăr a anunțat investigații la Constanța. Foto Inquam Photos/George Călin

Procurorul general a declarat că există o verificare la Parchetul Curții de Apel Constanța, unde Anou propunere pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție este procuror general adjunct, privind modul cum ar fi ajuns la Vâlcov un protocol secret al SRI

SHARE

UPDATE:  Procuroarea Adina Florea a negat orice implicație în scandalul protocolului secret publicat de Darius Vâlcov pe Facebook. „În Parchetul ăsta nu sunt numai eu, iar eu sunt în concediu. Nu-l cunosc pe Darius Vâlcov sau pe cineva din jurul său. Observ că se încearcă legarea acestui protocol de numele meu. Acum poate le văd eu deformat", a afirmat procuroarea. 

Magistratul a mai arătat că dezvăluirea acestor informații s-a făcut în ziua în care Tudorel Toader a anunțat numele său.

Florea a explicat că la Parchetul Curții de Apel Constanța sunt și procurori și grefieri. 

__________________________

Întrebat cum vede propunerea lui Tudorel Toader, pentru postul de procuror-șef DNA, Augustin Lazăr a spus că este o procedură în curs și nu vrea să comenteze, pentru a nu o influența . Declarațiile au fost făcute înaintea începerii ședinței CSM.

În plus, acesta a menționat că procurorii de la Parchetul General fac verificări privind modul cum a ajuns protocolul secret dintre această instituție și SRI la Darius Vâlcov, care l-a făcut public pe Facebook. Consilierul prim-ministrului este vizat de o anchetă penală pentru această situație. „Există o verificare în curs la Parchetul Curții de Apel Constanța", a declarat Augustin Lazăr, fără a face alte declarații
O echipă a Parchetului General a fost zilele trecute în control la Parchetul Curții de Apel Constanța, din seiful căruia ar fi dispărut protocolul. Verificarea este efectuată în cazul publicării protocolului SRI - PICCJ de către Darius Valcov.
Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat si au deschis un dosar penal dupa ce Darius Valcov a publicat protocolul secret semnat de Ministerul Public si SRI. Dosarul a fost deschis pentru incalcarea articolului 305 din Codul Penal ce vizeaza neglijenta in pastrarea informatiilor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -