Valul patru s-a instalat oficial. Ministrul Sănătății: Putem ajunge la 4.000 de cazuri spitalizate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.08.2021 - 23:29

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că, potrivit INSP, ar putea apărea în valul patru aproximativ 4.000 de cazuri spitalizate pe zi. De asemenea, acesta susține că vârful valului patru ar putea fi la sfârșitul lui septembrie. Tendința e crescătoare la toți indicatorii.

SHARE

„Numărul de cazuri spitalizate este mult mai mic decât numărul de cazuri spitalizate în cursul valului trei, chiar dacă numărul de infectări a ajuns să fie similar cu ceea ce s-a întâmplat în valul trei. Și atunci ne așteptăm ca numărul de internări să fie mai mic acum decât în valul trei, chiar dacă s-ar putea să ajungem la un număr de infectări similar cu cel din valul trei. Dar, pe de altă parte, facem apel către populație să meargă să se vaccineze. 

Citește și: Devine grav: 782 de cazuri de noi infectări cu SARS-CoV-2, 14 decedați și 205 internați la ATI

Ultima raportare de la Institutul Național de Sănătate Publică corectează o raportare anterioară și estimează că vârful ar putea fi pe la finalul lunii septembrie. Dar este o estimare. Ne putem aștepta să apară modificări față de această estimare. Iar în scenariul cel mai rău posibil INSP-ul estimează că am putea ajunge la 4000 de pacienți spitalizați în perioadele de vârf pandemic”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în cadrul conferinței de presă. 

Citește și: Moscova și Beijingul mobilizează regimurile autoritare din Belarus, Myanmar, Iran împotriva Vestului

Raed Arafat, despre restricții pentru cei nevaccinați: „Poate că vor fi permisii pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții pentru toți”

Raed Arafat a subliniat din nou că România nu va mai reveni la un lockdown asemănător celui din anul 2020, de la începutul pandemiei ci, mai degrabă, se vor lua măsuri locale, în funcție de rată de incidență din fiecare zonă a țării și focarele COVID-19 care vor există în valul patru.

Legat de eventuale restricții aplicate doar persoanelor nevaccinate, acesta a precizat:

„Înainte erau restricții pentru toți. Acum poate că vor fi permisii pentru unii, că să nu ajungem din nou la restricții pentru toți. Nu e țintită persoană nevaccinata. Încercăm să menținem unele activități, fără să le închidem.

Citește și: Columbeanu nu regretă că a pierdut 150 milioane €: La două camere, în chirie, mă simt mai bine

Dacă menținerea acestor activități se va baza pe vaccinare sau testare, ce facem este să aplicăm măsuri de sănătate publică care să limiteze răspândirea.

Varianta nouă poate să se răspândească foarte rapid. Este suficient un contact de 2-3 minute fără mască să infecteze”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.