VIDEO Instituțiile publice, somate să plătească parcarea. Au 3.000 de locuri de parcare în București

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 22.11.2022 - 16:19
Ministerele și celelalte instituții publice din București au rezervate aproape 3.000 de locuri de parcare în Capitală. / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că a notificat toate instituțiile publice din București că, din 2023, vor trebui să plătească locurile de parcare rezervate. Acestea ocupă circa 3.000 de locuri de parcare în Capitală, iar abonamentul va fi de 500 lei/lună.

SHARE

Ministerele și celelalte instituții publice din București au rezervate aproape 3.000 de locuri de parcare în Capitală, dar nu plătescu niciun leu Primăriei Capitalei, care le administrează. 

În cadrul dezbaterii publice „Proiecte de hotarâre privind parcările publice” organizată marți, 22 noiembrie, de PMB, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că „nimeni nu este mai presus de lege” și că din 2023 instituțiile publice din București și angajații acestora vor trebui să-și bugeteze bani pentru plata parcării. 

Citește și: Ți-ai luat mașină electrificată ca să parchezi gratis în București? Ghinion, PMB elimină facilitatea

„Abonamentul de 500 de lei pe lună, după aprobarea acestui regulament, se va aplica şi instituţiilor publice. De la anul, o spun în premieră, ieri am trimis o circulară instituţiilor publice, care au aproape 3.000 de locuri parcare luate gratuit de la Primărie, prin care îi somăm să îşi bugeteze pentru 2023 bani pentru parcare.

Vom desfiinţa toate parcajele atribuite gratuit! De la anul vor fi obligaţi să îşi achiziţioneze, ca orice cetăţean, abonamente pentru maşinile instituţiei”, a declarat Stelian Bujduveanu.

Noile tarife de parcare în București, propuse de PMB

Primăria Capitalei a supus dezbaterii noile tarife de parcare în București și zonele în care vor fi aplicate acestea.

Potrivit documentului, pentru utilizarea locurilor de parcare în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 20 propunerea este de a se practica un tariff de 5 lei/oră.

Citește și: FOTO Legal sau ilegal? Dispozitive care taie pneurile automat, pentru șoferii care intră pe interzis

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice și instituții publice, în zilele de luni până duminică și în intervalul orar 08:00 – 20:00, se stabilește un tarif de 25 lei/zi sau 500 lei/lună”, se arată în proiect.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani, se stabilește un tarif de 50 lei/lună sau 500 lei/an.

Tariful unic pentru autocare și pentru autovehicule ce deservesc industria cinematografică - 20 lei/oră de luni până duminică

Tarif de exploatare pentru locurile de parcare a căror utilizare este necesară pentru încărcarea autovehiculelor electrice 300 lei/lună/Ioc de parcare plus 0,15 lei/kw vândut

Tariful orar de parcare se aplică de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în afara programului menționat parcarea fiind gratuită. inclusiv în zilele de sărbatori legale cu excepția parcajelor din zonele Aviatorilor, Kiseleff, Batiștei, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Crețulescu, Doamnei, Domnița Anastasia, Dorobanți, Edgarquinet, Eforiei, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Mqarriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pescăruș, Piața Constituției, Piața Victoriei, Piața ȘLibertății, Piața Revoluției, Piața Victoriei, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Unirea, Unirii, Valter Mărăcineanu, Ziduri Moși unde tariful se aplică de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală.

Plata tarifului orar permite utilizarea unui Ioc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

În cazul tarifelor pe bază de abonament, pentru utilizatorii persoane fizice, persoane juridice și instituții publice - abonamentul este valabil de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 - 20:00, în toată zona unică de tarifare; - plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te