O cisternă cu GPL s-a răsturnat pe DN 7, în Arad. Pompierii intervin de mai bine de 12 ore

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.08.2024 - 10:19
cisternă cu GPL s-a răsturnat pe DN 7, în Arad. Pompierii intervin de mai bine de 12 ore - Foto: ISU
cisternă cu GPL s-a răsturnat pe DN 7, în Arad. Pompierii intervin de mai bine de 12 ore - Foto: ISU

O cisternă cu GPL s-a răsturnat pe DN7, în județul arad. Aceasta s-a fisurat, iar pompierii acționează de mai bine de 12 ore pentru a preveni izbucnirea unui incendiu. traficul a fost oprit

SHARE

Pompierii intervin de mai bine de 12 ore pe DN7, în județul Arad, pentru prevenirea exploziei unei cisterne cu GPL. Aceasta s-a răsturnat și s-a fisurat duminică seara. 

Traficul în această zonă este oprit. 

Pompierii au fost chemați să intervină duminică seară, la ora 18.34, în cazul unui accident rutier produs în care a fost implicată o cisternă, între localitățile Odvos și Conop din Arad. 

”La sosirea echipajelor de intervenție, s-a constatat că autocamionul, care era răsturnat în afara părții carosabile, transporta gaz lichefiat, respectiv stiren monomer stabilizat, o substanță ușor inflamabilă care necesită măsuri suplimentare de siguranță. 

Citește și: Cum s-a produs explozia de la Crevedia. Cele două ipoteze ale patronului stației GPL

În acest sens, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială CBRN și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. S-a intervenit de îndată pentru crearea unui perimetru de siguranță, pe o rază de 800 de metri”, a transmis IGSU. 

Șoferul a necesitat îngrijiri medicale. 

 La ora 21:00 a ajuns echipa din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna. În urma reevaluării efectuate împreună cu reprezentanții societății comerciale, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid.

Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, începând cu ora 21:30, pompierii militari arădeni intervin cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor.

Totodată, pentru a asigura necesarul de apă, tehnica de intervenție a fost suplimentată cu o autospecială de stingere de capacitate mare din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad.

Pe tot parcursul nopții, s-a intervenit pentru dispersarea vaporilor cu două autospeciale de stingere de capacitate mare. De asemenea, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, s-a acționat pentru asigurarea măsurilor de protecție și menținerea perimetrului de siguranță, în vederea interzicerii accesului persoanelor neautorizate în zonă.

Astfel, și în aceste momente, la locul evenimentului se acționează pentru îndepărtarea oricărui pericol și menținerea perimetrului de siguranță. Pentru a asigura necesarul de apă, la misiune sunt angrenate trei autospeciale de stingere, au mai transmis pompierii. 

Citește și: Firma care are depozitul GPL, ajutată de stat să ia milioane €. Gazul din Crevedia pus gaj la bancă

Luni dimineață, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu a fost luată decizia deversării substanței pe sol. 
”Menționăm că solul va fi depoluat de către reprezentanții societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, imediat după finalizarea intervenției.

Pe tot parcursul misiunii, pompierii militari arădeni vor continua intervenția pentru dispersarea vaporilor și asigurarea măsurilor specifice”, a transmis IGSU.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te