GALERIE FOTO. DN1, blocat de mașinile care vor să intre în București

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.08.2018 - 19:46

Foarte multe autoturisme sunt blocate în trafic la intrarea în București dinspre DN1, arată relatările și fotografiile primite de Newsweek România.

SHARE

Zeci de autoturisme sunt blocate pe DN1, pe sensul de intrare spre București. Sute de persoane încearcă să ajungă la protestul din Piața Victoriei, care este acum în desfășurare, dar accesul în oraș este îngreunat restricțiile de trafic. 

Un protestatar din Cluj a declarat pentru RFI că jandarmeria ar fi blocat toate drumurile de acces spre București. „Intrările în București sunt blocate, nu se mai intră în Capitală”, spune Daniel Doboș. Potrivit acestuia, coloane de mașini așteaptă de mai bine de 3 ore pe Valea Prahovei, între Sinaia și Bușteni. Baraje ale Jandarmeriei sunt și la intrarea în Ploiești. "Toate coloanele de mașini care au plecat cu protestatari efectiv așteaptă la porțile Bucureștiului. Noi suntem încă pe drum, încercăm să găsim o soluție, să găsim o altă cale de intrare în București, încercăm să evităm barajele făcute de jandarmerie. „Statul de drept în România a încetat să mai existe pentru faptul că nu ne mai putem exercita dreptul constituțional de a protesta”, a susținut Daniel Doboș. 

Relatările altor persoane care au venit din țară arată că, din alte direcții s-a putut intra în Capitală fără probleme. „O prietenă care a intrat în București de la Pitești, cu număr de Hunedoara, că nu a avut probleme la intrarea în oraș”, a declarat un cititor Newsweek România.

De asemenea, se pare că nu au fost probleme nici la intrarea în București, dinspre Urziceni, pe DN2.



Citește și: GALERIE FOTO Violență la guvern. Jandarmeria a adus un tun de apă


Citește și: Opt trenuri CFR, afectate de o defecţiune, în ziua protestului diasporei



IGPR neagă că ar fi fost oprite autovehiculele

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora mai multe autovehicule au fost oprite, în mai multe localități din țară, precum și la intrarea în municipiul București, și nu li se mai permite deplasarea,  respectiv intrarea în capitală, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: 

La nivel național, nu a existat niciun caz în care un autovehicul să fie oprit în trafic și să nu i se permită deplasarea către municipiul București. Polițiștii sunt în trafic pentru siguranța și fluența traficului rutier, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și salvarea de vieți. 

Avem rugămintea să verificați, la autoritățile competente, informațiile apărute în spațiul public, pentru a nu da curs unor speculații”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te