FOTO Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Inundații pe străzi. Mașini luate de șuvoaie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.10.2024 - 11:31
Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Inundații pe străzi. Mașini luate de șuvoaie - Foto: Facebook/Meteoplus
Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Inundații pe străzi. Mașini luate de șuvoaie - Foto: Facebook/Meteoplus

Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Meteorologii au emis avertizări severe pentru județul Constanța, unde ploile torențiale au dus la inundații, afectând circulația și provocând daune în curține oamenilor.

SHARE

Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Inundații pe străzi. Marți, meteorologii au emis două avertizări Cod galben de vânt pentru 10 județe, precum și un Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, valabil pentru jumătate din suprafața județelor Tulcea și Constanța.

Cod roșu de ploi torențiale în Constanța. Inundații pe străzi. Mașini luate de șuvoaie

Conform meteorologilor, între orele 10:00 și 20:00, litoralul și Delta Dunării se vor confrunta cu rafale de vânt care vor atinge 70-90 km/h.

În urma ploilor torențiale, mai multe străzi din Constanța au fost inundate, iar șuvoaiele puternice au dus la deplasarea mașinilor, creând haos în circulație.

Sursa foto: Facebook/Meteoplus

Autoritățile locale au mobilizat echipe de intervenție pentru a degaja zonele afectate și a preveni eventuale incidente. 

Citește și: Alertă maximă. A fost emis CODUL ROȘU de ploi torențiale. Zonele afectate

Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările în zonele afectate și să rămână la curent cu ultimele informații meteorologice.

Sursa foto: Facebook/Meteoplus

Citește și: Dezastru lăsat în urmă de furtuni și vijelii. Case și curți inundate, copaci doborâți. Zona afectată

În același timp, un Cod galben de intensificări ale vântului va fi activ din 1 octombrie, ora 10:00, până pe 2 octombrie, ora 2:00, afectând în special zonele din cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei. Aici, vitezele la rafală vor fi de 50-70 km/h.

Cod roșu de viituri în Constanța

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod roşu de viituri, valabilă în ora următoare pe râul Valea Neagră din judeţul Constanţa.

Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri importante de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Valea Neagră (judeţul Constanţa).

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi pe sectorul aferent S.H. Lumina al aceluiaşi curs de apă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te