Alertă maximă. A fost emis CODUL ROȘU de ploi torențiale. Zonele afectate

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.09.2024 - 11:46
Alertă maximă. A fost emis CODUL ROȘU de ploi torențiale. Zonele afectate - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin
Alertă maximă. A fost emis CODUL ROȘU de ploi torențiale. Zonele afectate - Foto: INQUAM PHOTOS/ George Călin

Este alertă maximă în România. La nivel național sunt alerte de ploi torențiale, inundații și vijelii. A fost emis COD ROȘU. Autoritățile sunt pregătite să intervină.

SHARE

Este aelrtă maximă în România. În Galați, zona afectată de inundațiile de la începutul lunii septembrie, este din nou în pericol. Meterologii au emis COD ROȘU de ploi torențiale. 

Conform ANM  în județul Galați va ploua torențial și abundent. 

Alertă maximă. A fost emis CODUL ROȘU de ploi torențiale. Zonele afectate

Cantitățile de apă, în zona respectivă vor fi în timp scurt de 40...50 l/mp, iar în partea de centru și de vest a județului, cu o probabilitate mare, de 80...100 l/mp.

Alertă maximă. A fost emis CODUL ROȘU de ploi torențiale. Zonele afectate - FOTO: captură ANM

Meteorologii au emis şi o atenţionare Cod galben, valabilă de luni, de la ora 10.00, până marţi, la aceeaşi oră. Aceasta vizează ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Citește și: România, lovită de ciclonul periculos care a făcut ravagii în toată Europa. Cum te protejezi?

Pe de altă parte, tot în acest interval, în Moldova, Dobrogea, centrul şi estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

În acelaşi interval, va fi Cod galben şi în Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini în general de peste 1.700 de metri, unde vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h.

Avertizările vizează judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, în municipiul Bucureşti şi în unele zone ale judeţelor Bistriţa-Năsăud, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova.

La Bucureşti, de duminică de la ora 10.00 până luni la aceeaşi oră, vremea se va răci semnificativ şi va deveni instabilă.

Cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a zilei şi noaptea vor fi averse torenţiale şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp şi prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 40...70 l/mp şi posibil de peste 80 l/mp. Vântul va sufla în general moderat cu viteze la rafală de 50...55 km/h. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă de 10...11 grade.

Citește și: METEO Vine ciclonul în București și Ilfov! Cod Portocaliu de ploi și vânt, începând cu ora 8.00!

De luni dimineaţă până marţi, la ora 10.00, vremea va fi închisă, rece, iar ziua temporar va ploua (10...15 l/mp). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te