Federația Română de Lupte deplânge moartea interlopului Costel Corduneanu: unul dintre cei mai buni

DE Adrian Costin | Actualizat: 15.04.2024 - 14:01
Federația Română de Lupte deplânge moartea interlopului Costel Corduneanu Foto: Facebook

Federația Română de Lupte deplânge moartea interlopului Costel Corduneanu, despre care spune că a fost "unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași".

SHARE
Federația Română de Lupte deplânge moartea interlopului Costel Corduneanu, despre care spune că a fost "unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași".
 

Federația Română de Lupte deplânge moartea interlopului Costel Corduneanu: unul dintre cei mai buni

"Federația Română de Lupte anunță cu regret trecerea în neființă a celui care a reprezentat luptele libere românești cu succes- Costel Corduneanu. Costel Corduneanu a fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind Campion Mondial de cadeţi, Vicecampion European și participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996.
Federația Română de Lupte transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Dumnezeu sa îl odihnească!", a scris FRL pe Facebook.
 
 
Costel Corduneanu a murit astăzi, după ce, în ultima perioadă, fusese internat la Târgu Mureș din cauza unor probleme cu inima. În luna martie fusese supus unei operații complicate. 
El avea probleme de sănătate de mai mult timp. 
 

Stăpânul Moldovei

Costel Corduneanu, supranumit și „Stâpânul Moldovei”, a fost campion mondial la cadeţi şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. La ediția din urmă menționată, respectiv la JO de la Atlanta, a participat și fratele lui, Gheorghe Corduneanu, care a ieșit al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg.

După ce a renunțat definitiv la sport, Costel Corduneanu a orgzanizat un clan interlop după regulile Al Qaeda. și a ajuns să fie printre cele mai notorii personaje din România. Intrelopului i se spunea „Stăpânul Moldovei” sau chiar „Ștefan cel Mare al Moldovei”.

Dosarele lui Costel

Costel Corduneanu a fost pus sub acuzare de mai multe ori de către procurori, executând și pedepse cu închisoarea. Cel mai recent, a fost eliberat din penitenciar în septembrie 2020. 

Este cunoscut în tagma interlopă, dar și în presă, drept liderul „Clanului Cordunenilor”, un grup format, în principal, din frații săi, dar și din apropiați ai acestora.

Citește și: Nevestele interlopilor conduc din umbră clanurile. Cine sunt Cordunencele și ”Regina de la Madrid”

Printre persoanele puse sub acuzare de anchetatori de-a lungul timpului s-au aflat și soțiile/iubitele membrilor clanului, cel mai recent, într-o astfel de situație, aflându-se chiar Grațiela Maria Cercel.

 Astfel, la sfârșitul lui 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au pus-o sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la șantaj.

 Conform unui comunicat al Direcției, în acest dosar este avut în vedere faptul că, „începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj.

Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului.

Citește și: Interlopii care au vrut să-și piardă urma. Costel Corduneanu și Emi Pian au luat numele soțiilor

În acest scop a fost creată o structură de forță, care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora.

Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții ce generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.”

În timpul anchetelor, procurorii au descoperit că gruparea condusă de Corduneanu avea o structură care comitea infracțiuni de corupție și funcționa "după reguli de tip al-Qaeda", în care rolul fiecărui membru era clar conturat și limitat la propriul și, respectiv, următorul palier de acțiune.

 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te