Pe placul Rusiei: Protest AUR la un eveniment la care participă ambasadoarea SUA în România

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 16.03.2024 - 14:25
AUR a organizat un protest la congresul PPE. Pro-rusul Ilan Șor ar fi dat o mână de ajutor Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Ann Kavalec Foto: INQUAM Photos/George Călin
Solicitarea AUR pentru organizarea protestului Foto: NWR

AUR, o formațiune ale cărei acțiuni sunt vădit pro-ruse, organizează un protest chiar în timpul unui eveniment la care participă ambasadoarea Statelor Unite la București.

SHARE

AUR, o formațiune ale cărei acțiuni sunt vădit pro-ruse, organizează un protest chiar în timpul unui eveniment la care participă ambasadoarea Statelor Unite la București.

AUR organizează un protest la un eveniment la care participă ambasadoarea SUA în România

Luni, 18 martie, Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, participă la un eveniment organizat de Ministerul Energiei în parteneriat cu Societatea Națională Nuclearelectrica și compania RoPower Nuclear, la Doicești.

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Ann Kavalec Foto: INQUAM Photos/George Călin

Evenimentul «Energie pentru generația următoare» este, totodată, și prima vizită de presă la amplasamentul viitoare centrale de la Doicești care va produce energie folosind tehnologia inovatoare a reactoarelor modulare mici.

Citește și: Liderii AUR, George Simion, Claudiu Târziu și Marius Lulea, anchetați pentru coruperea alegătorului

Informația nu este încă publică, dar programul a fost comunicat presei și celor care participă. 

Cu toate acestea, AUR a și trimis o solicitare către Primăria Doicești pentru organizarea unui protest cu 100 de persoane la "amplasamentul presupusei centrale modulare nucleare".

Citește și: Minciunile transmise de Simion și Târziu de la un eveniment din SUA, unde un bilet a fost și 30.000$

Conform solicitării AUR "scopul adunării publice îl constituie protestul în legătură cu evenimentul «Energie pentru generația următoare», organizat de Ministerul Energiei în parteneriat cu Societatea Națională Nuclearelectrica și compania RoPower Nuclear.

Desigur, acest protest nu este primul la care AUR dovdește că face jocurile Rusiei.

Pro-rusul Ilan Șor a trimis ajutoare pentru AUR ca sa protesteze la congresul PPE

Oligarhul Ilan Șor a vrut să trimită peste 200 de persoane la București, pe 6 martie, în sprijinul AUR, pentru a protesta în timpul Congresului PPE. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Naționale din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, potrivit căruia sumele pe care urmau să le primească pe zi persoanele respective ajungeau la sute de euro, transmite moldova1.md. Unii dintre „spioni” chiar au ajuns în Capitală.  

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că peste 5,5 milioane de lei urmau să fie folosiți pentru finanțarea ilegală a partidelor politice controlate de Ilan Șor și pentru provocarea destabilizărilor, inclusiv în București, în contextul Congresului PPE. Poliția, cu sprijinul autorităților române, au reușit să stârpească acțiunile de destabilizare și o parte din persoane au fost documentate.

Potrivit acestuia, peste 200 de persoane au primit bani pentru a protesta la București, împotriva reuniunii Partidului Popular European.

„Se pregăteau acțiuni și la București, unde trebuiau să se ducă circa 200 de persoane de la Chișinău. Poliția, cu sprijinul colegilor din România, a reușit să oprească o parte dintre ei, alții, însă, au ajuns.

Sumele pe care urmau să le primează pe zi persoanele respective ajungeau la sute de euro. La un microbuz de 22 de persoane, 10 mii de euro era suma alocată. Trebuiau să ajungă persoane selectate, cu anumite aptitudini. Unii au ajuns, au încercat să facă manifestări.

Acțiuni planificate de AUR

Unii din cei ajunși la București vorbeau limba rusă, nu știau unde și pentru ce se deplasează.

Erau vorbitori de limbă rusă și aveau orientarea de a acționa exact în aceeași manieră cum o făceau și la Chișinău.

Intenția venea și din partea unui alt partid, de la București, urmând să participe împreună la manifestații. Deja ați văzut, este vorba despre Partidul AUR, scopul lor era de a se consolida în comun”, a mai explicat Cernăuțeanu.

Acțiunile din România erau planificate inclusiv de Partidul AUR, a menționat Cernăuțeanu.

 „Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele sociale, știm cu toții: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București”, a conchis Viorel Cernăuțeanu.

 

 



 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te