Minciunile transmise de Simion și Târziu de la un eveniment din SUA, unde un bilet a fost și 30.000$

DE Petre Bădică | Actualizat: 29.02.2024 - 11:07
Minciunile transmise de Simion și Târziu de la un eveniment în SUA unde un bilet a fost și 30.000$ - Foto: Youtube
Minciunile transmise de Simion și Târziu de la un eveniment în SUA unde un bilet a fost și 30.000$

Minciunile transmise de Simion și Târziu de la un eveniment în SUA, unde un bilet a fost și 30.000$, au fost monitorizate de Newsweek România. Cei doi au lansat acuzații nefondate după dezvăluirile Newsweek România. Desigur, nu au lipsit jignirile aduse de George Simion.

SHARE

George Simion a adus injurii la adresa Newsweek România, care a arătat că nu a fost invitată și vorbitor la conferința conservatorilor americani din SUA, așa cum a pretins. 

Claudiu Târziu, care a fost și el în SUA, a lansat un alt atac la adresa Newsweek, despre care a susținut că nu e o sursă de încredere.

Niciunul nu a putut dovedi că au fost invitați la evenimentul din SUA, la care a vorbit Trump, deși au pretins acest lucru cu obstinație. Era suficient să prezinte o simplă hârtie drept dovadă.

Simion s-a dat de gol când, într-un live din sala unde vorba Trump a recunoscut că „în sală sunt 7.000 de oameni care au plătit bilet”. Un bilet a costat și 30.000 $.

Minciunile transmise de Simion și Târziu de la un eveniment din SUA, unde un bilet a fost și 30.000$

Patru membri ai AUR s-au aflat pentru 3 zile, la finalul săptămânii trecute în SUA unde au participat la o conferința republicană: CPAC / The Conservative Political Action Conference”. Invitat de onoare a fost chiar fostul președinte Donald Trump.

Cei patru membri AUR, care au fost în excursie în SUA, au fost: George Simion, Claudiu Târziu, Cristian Terheș, Marian Cucșa. 

George Simion a anunțat cu emfază că „în următoarele 3 zile voi fi în Washington DC ca invitat la cea mai mare conferință republicană: CPAC / The Conservative Political Action Conference”.

Chestionat pe subiect, chiar din SUA, George Simion a spus pentru Newsweek România că el este speaker și că a fost invitat la Conferința conservatorilor republicani, astfel că nu a plătit bilet.

Când i-am cerut dovada, Simion a spus că la Newsweek sunt vidanjori. Discuția dintre Newsweek și George Simion în LINK de mai jos.

Citește și: Simion, întrebat de Newsweek cât a plătit să fie la o reuniune unde vorbește Trump: „Vidanjorilor!”

Newsweek România a scris, încă de sâmbătă, că la The Conservative Political Action Conference se intră doar cu bilet.

Am arătat că prețul unui bilet se situează între 50 și 600$. Acest lucru era doar pentru „audiența generală”. Au existat și bilete al cărui preț a fost între 3.000 $, bilet argint, 7.000$, bilet aur, 15.0000$, bilet platină și 30.000$, bilet platină plus.
Detalii AICI

Târziu vrea ca Ucraina să ne cedeze teritorii gratuit

La revenirea în țară, celălalt lider al AUR care s-a aflat în SUA, Claudiu Târziu, a refuzat să spună dacă cei patru membri AUR au plătit bilet ca să participe la conferința conservatorilor SUA.

Chestionat în legătură cu acest subiect, într-o emisiune la B1TV, Târziu s-a victimizat.

„Ați invocat o sursă care nu este credibilă. Newsweek România continuă să facă afirmații mincinoase despre mine (minutul 37).

Inclusiv azi, a afirmat scandalos că eu am spus că suntem gata să ieșim din NATO ca să anexăm teritorii ucrainene (afirmație făcută de Târziu în urmă cu câteva săptămâni și preluată de toată presa din România și chiar de presa din Rusia n.red.). Este propagandă”.

După câteva secunde, Târziu a spus foarte clar că vrea teritorii din Ucraina cu condiția să ni le cedeze pașnic.

Târziu a făcut o acrobație logică susținând că, dacă România sărbătorește 1 decembrie ca „reperul nostru absolut, înseamnă că dezideratul nostru rămâne pe mai departe” (Unirea cu aceste teritorii n.red.). Întrebat cum vrea să dobândească teritorii din Ucraina, Târziu a spus că pe cale pașnică și diplomatică.

Asta, în condițiile în care Ucraina nu vrea să cedeze niciun centimetru din teritoriu Rusiei. „Idealul meu este reîntregirea”, a spus Târziu. Astfel, nimic din ce a spus Newsweek nu este fals.

Cum s-a dus AUR gratuit în SUA pe bază de ospitalitate

Târziu a pretins că a ajuns în SUA la conferința republicanilor pe bază de reciprocitate și ospitalitate.

„Noi am dat dovadă că putem organiza mari evenimente internaționale”. Târziu a spus, fără dovezi, că AUR nu a plătit bani să ajungă la Conferința republicanilor deoarece unul dintre vorbitori a fost doctorul Robert Malone.

Târziu susține că doctorul Malone i-a invitat la Conferința republicanilor pentru că și acesta a fost găzduit gratuit la o conferință AUR care a avut loc în România. Un argument ridicol.

Principalul scop al CAPC este acela de a strânge fonduri, fie prin donații, fie prin achiziția de bilete. Intrarea pe bază de reciprocitate ospitalieră este exclusă.

La cererea jurnaliștilor B1, Târziu nu a putut dovedi cum au ajuns în SUA.

Simion: „Vidanjorilor”!

Plecarea echipei AUR la conferința conservatorilor republicani a început cu două minciuni ale lui George Simion.

Întrebat de Newsweek dacă a plătit pentru a ajunge la conferință, Simion a spus: „O să răspund unor jurnaliști echidistanți, dumneavoastră mințiți grav despre noi. Eu sunt speaker la această conferință, nu trebuie să plătesc bilete, căutați în altă parte, vidanjorilor”.

Dacă prin absurd, ar fi vorbit de pe scena unde s-a aflat Trump, Simion ar fi imortalizat momentul și l-ar fi postat pe rețelele de socializare. În schimb, după cum se vede din video-ul de mai jos, Simion vorbește, alergând și urlând ridicol împotriva „gunoaielor Sorosiste și globaliste” într-un live din sală, în timp ce Trump își ține discursul.

Asta e prima minciună a lui Simion: nu a fost speaker la Convenția conservatorilor. Interviurile pe care le-a dat au fost pentru posturi obscure de radio, iar la conferința de presă pe care au organizat-o a existat un singur microfon. Vezi LINK mai jos

Citește și: VIDEO George Simion anunță din SUA candidatura la președinție. Ce teorii ale conspirației a lansat?

El nu s-a aflat pe lista vorbitorilor pe care o găsiți AICI

A doua minciună spusă de Simion se referă la faptul că nu a plătit bilet. Chiar în live-ul de mai sus, pe care l-a făcut din sala unde în acele momente se pregătea să vorbească Trump, Simion spune că la eveniment sunt 7.000 de oameni care au plătit bilet. 

Concluzie

Ce nu înțeleg George Simion și Claudiu Târziu este faptul că nu e nicio rușine să plătești bilet pentru a-l vedea și auzi pe Trump sau pentru a-ți face imagine în țară sau peste hotare.

Rușinos este să le spui oamenilor că AUR, Simion și Târziu sunt atât de valoroși încât americanii se roagă de ei să vină gratuit la un eveniment alături de Trump. Și mai e rușinos ca Simion, care se vrea președintele României, să susțină că el este speaker la un eveniment și, în realitate, să facă live din sală, alergând printre scaune, în timp ce vorbește Trump.

Târziu este doar ridicol când spune că Newsweek România minte atunci când îl citează afirmând că vrea teritorii din Ucraina. Pentru că Târziu le vrea pe cale pașnică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te