Incendiu la o fabrică de lemn din Sebeş. Mesaje ecoteroriste, ulterior șterse, pe pagina Agent Green

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 16.04.2020 - 17:34
Foto ISU Alba

Un incendiu a izbucnit duminică, 12 aprilie 2020, la o bandă transportatoare dintre companiile HS Timber Group din Sebeş, fosta Holzindustrie Schweighofer, şi Kronospan.

SHARE

UPDATE: Citește la finalul articolului replica Agent Green

_____________________

Focul a pornit duminică dimineață, în jurul orei 11:40, la HS Timber Group din Sebeş, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba. Incendiul a cuprins banda transportoare de rumeguș dintre depozitul acestei companii și fabrica Kronospan, care se află una lângă alta.

Holzindustrie furnizează către Kronospan printr-o bandă transporatoare de mare capacitate rumeguşul rezultat din procesul de explotare primară a lemnului. Kronospan foloseşte rumeguşul la fabricarea plăcilor stratificate din lemn, PAL şi MDF.
 
După aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul, reuşindu-se stoparea acestuia înainte să cuprindă hala de depozitare rumeguş. A fost afectată circa 200 de metri pătrați din banda transportoare şi tubulatura unei hale.

Paguba se ridică la circa 100.000 de euro.
 
„Cauza probabilă precum şi valoarea pagubelor produse sunt în curs de stabilire”, a transmis ISU Alba.

Îndemnuri la incendiere și crimă, pe pagina Agent Green

Știrea despre incendiu a fost distribuit pe pagina de Facebook a organizației Agent Green, cea care duce de ani de zile o campanie împotriva HS Timber Group din Sebeş, fosta Holzindustrie Schweighofer, inclusiv prin intermediului postului Antena 3.

Administratorii paginii de pe rețeaua de socializare au lăsat publice îndemnuri grave la încendierea activelor celor două companii implicate în incidentul de duminică, dar și a tuturor firmelor care lucrează cu lemn. Mai grav, au fost promovate chiar amenințări cu crima, care priveau angajați. 

„Liviu Paul: Poate dă Dumnezeu să ia foc şi celelalte fabrici din ţară să ardă cu tot cu drujbele care au tăiat copacii din pădurile noastre şi camioanele care transportă lemn şi ţâfuri şi tot. Oamenii care lucrau la tăiat şi în fabrici să meargă la replantat pădurile”.

„Julian JJ: În sfârșit s-a găsit un haiduc să facă ceea ce trebuia demult făcut”

„Stefi Stefy: Trebuie ajutați cu benzină și petrol de la ce-i cu camioanele ,portar până sus la birouri , scrum să se facă toți !!!”


„Claudiu Rusnaku Cojocea: Să ardă ca șobolanii în vizuină... că ne ard de la revoluție încoace... să ardeți băi jegurulor în iad.....de foc nu vă puteți ascunde . Mulțumesc Doamne că ai reușit un pas înainte..😇😇😇😇🔥🔥🔥🔥⛔⛔⛔⛔”

„Ghiţă Mariia Hrezdac: Hai săi ajutăm cu ceva benzină hai să fim buni măcar acuma cred că aveţi fiecare doi litri de benzină acasă hai urgent săi ajutăm.

Lucian Onet: Ar trebui date foc la toate fabricile austriecilor care distrug toate pădurile din ROMÂNIA.”

Campanie la Antena 3

Campania de atac împotriva HS Timber Group din Sebeş, fosta Holzindustrie Schweighofer, este promovată intensiv de către postul Antena 3, controlat de către Dan Voiculescu.

Gabriel Păun, liderul acestei asociații, este prezent constant la Antena 3. Ma mult, postul de televiziune are mereu atacuri la adresa investitorilor străini din România.

(VIDEO AICI)

 

Agent Green: Nu susținem niciun fel de acțiuni ecoteroriste de orice natură

Asociația Agent Green a transmis către Newsweek România o "notificare" în care susține că a șters între timp postarea și comentariile care instigau la violențe.

„Asociația Agent Green a preluat o știrea publicată pe pagina Adevarul.ro. Știrea publicată de Adevărul.ro prezenta informația referitoare la un incendiu apărut la o fabrică de debitare a lemnului deținută de Holzindustrie Schweighofer, la care Asociația Agent Green nu a făcut niciun comentariu.

Ulterior a apărut un număr foarte mare de comentarii pe pagina Agent Green care încălcau politica Asociației Agent Green privind administrarea contului de Facebook, fapt care a dus la ștergerea în întregime a știrii publicate pe pagina de Facebook.

Ștergerea integrală a survenit ca urmare a faptului că era imposibil de gestionat numărul foarte mare de comentarii care încălcau această politică.

Prin aceasta, dorim să subliniem că nu susținem niciun fel de acțiuni ecoteroriste de orice natură, așa cum se înțelege din știrea publicată de dumneavoastră, niciun fel de amenințări, intimidări, niciun fel de acțiuni de șantaj.

Campania noastră împotriva activităților de defrișare, de exploatare a pădurilor din parcuri naționale și site-uri Natura 2000, etc au ca unic scop protecția mediului și se realizează în exclusivitate prin folosirea de mijloace legale, respectiv: acțiuni de protest conform art 11 din CEDO, plângeri, petiții, cereri de chemare în judecată, advocacy, lobby, etc.

Sub nicio forma și în nicio situație nu am încurajat și nici nu vom încuraja sau organiza niciun fel de acțiuni ilicite de tipul celor care ați făcut dv referire în articolul menționat.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te