Direcția PLMSTF, înființată de Primăria Timișoara după un proces cu un angajat. Cu ce se ocupă

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.06.2023 - 14:39
Culiță Chiș este șeful noi Direcții PLMSTF din Primăria Timișoara Foto: presslaert.ro

Direcția PLMSTF - Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar- a fost înființată în Primăria Timișoara după ce un angajat a câștigat procesul cu adminsitrația Fritz.

SHARE

Primăria Timișoara a înființat Direcția PLMSTF - Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar- după ce a fost obligată în instanță să-l repună în funcția de șef de direcție  pe Culiță Chiș,

De profesie inginer, specialist în Transporturi, Culiță Chiș s-a aflat la conducerea Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Timișoara încă din vremea lui Gheorghe Ciuhandu.

Administrația Fritz a decis la scurt timp după instalarea să la conducerea Timișoarei să întocmească o organigramă nouă prin care a desființat și regândit unele direcții, respectiv a comasat unele servicii.

Citește și: Posturi pe bani mulți, scoase la concurs de Primăria Iași. Numele sunt secretizate

Direcția PLMSTF, înființată de Primăria Timișoara după un porces pierdut

Mai mulți angajați, între care și fostul director Culiță Chiș au dat în judecată conducerea Primăriei arătând că această nu a respectat legea. Instanța i-a dat câștig de cauza definitiv, iar acum va fi instalat în funcția de șef de direcție, potrivit studiilor și pregătirii sale.

Citește și: O angajată la stat a fost filmată în timp ce dormea în timpul programului: Câștigă peste 7.000 lei

Obligată de judecători să-l repună pe Culiță Chiș în poziția de șef de direcție în Primăria Timișoara, întrucât îl inlaturase ilegal din funcție, administrația Fritz i-a înființat o nouă entitate: Direcția Generală Proiecte și Lucrări Municipale pentru Sport și Transport Feroviar, pe scurt Direcția PLMSTF, conform Opinia Timișoarei.

Consilierii locali au fost îndemnați joi să voteze crearea noii direcții, dar și organigrama acesteia.

Cum a fost justificată înființarea Direcției PLMSTF

Pentru a se respectă numărul maxim de posturi comunicat de către Instituția Prefectului, înființarea Direcției s-a realizat prin redistribuirea a 35 de posturi din cadrul aparatului de specialitate al primarului, de la consilieri și inspectori până la paznici, șoferi, muncitori calificați.

„Înființarea direcției generale se substituie politicii și țintelor UE cu privire la transportul feroviar.

În acest scop, UE vizează deschiderea și restructurarea pieței feroviare, creșterea competitivității prin crearea unor condiții de concurență echitabile pentru întreprinderi, dezvoltarea infrastructurii pentru a asigura interoperabilitatea, îmbunătățirea eficienței în utilizarea infrastructurii și a siguranței, asigurarea unor prețuri echitabile pentru consumatori.

Pe de altă parte, dezvoltarea infrastructurii sportive prin constituirea de noi baza sportive, modernizarea și intretimerea acestora, respectarea condițiilor de acces și securitate în conformitate cu legislația și regulamentele vine în aplicarea Strategiei Naționale pentru Sport 2023-2032" se arată în hotărârea Consiliului Local.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te