Speriați de ce au găsit pe litoral, doi români au fugit cu autocarul la Balcic. E cu 30% mai ieftin

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.06.2023 - 14:55
Dezamăgiți de ce au găsit în Constanța, doi români au fugit în vacanță, cu autocarul, la Balcic - Foto: captură video
90 € camera de hotel de 4* cu vedere la mare la Balcic în iunie, de la 120 € în Mamaia/Constanța - Foto: captură ecran

Doi români au fugit în vacanță, cu autocarul, la Balcic. După ce au ajuns cu trenul la Constanța, s-au cazat, au mers pe faleză și au vizitat, câteva ore, orașul. Nu au găsit hotel din prima, dar până la urmă au ales o cameră cu vedere la mare, într-un hotel de 4 stele, la 90 €.

SHARE

Dezamăgiți de ce au găsit în Constanța, doi români au dormit o noapte la hotelul rezervat din timp și au fugit în vacanță, cu autocarul, la Balcic. Drumul suplimentar i-a costat 220 lei, din Autogara Sud, iar cei doi și-au povestit întreaga experiență pe Facebook, pe Forum Bulgaria.

„Aș fi dorit să vă scriu dintr-o stațiune turistică românească de pe litoralul nostru, dar din păcate nu este posibil, am petrecut mai puțin de 24 ore în România.

Menționez că, deși avem mașină, am dorit o vacanță mai relaxată, cu trenul. Astfel, am ajuns în Constanța ieri după amiază, ne-am cazat și am plecat la o mică plimbare, sincer, să vedem cazinoul și faleza.

Dezamăgire

Cazinoul cu schele, faleza cu dale dislocate în unele porțiuni, acvariul ,,închis temporar'' dar păzit strașnic să nu învie peștii. Mai încolo un anunț ,,nu te atinge că e pericol de cădere, gard șubred''.
 
 
Și mai încolo, clădirea academiei maritime cred, în construcții, un muncitor jupuia fațada cu jet de apă pe care vântul (adică briza 😳) arunca cojile peste oamenii care se plimbau. Două chioșcuri volante cu suvenire decrepite (magneți cu pisici, Taj Mahal si altele).

Marea cu o spumă enervantă, ciudată, la mal. În depărtare niște vapoare alb cu roșu. Prima poză și ultima.

Să căutăm statuia lui Ovidiu, așadar. Am găsit-o, tristă și murdară de găinaț, vreo 2 terase cu clientelă anemică, hoteluri odinioară vestite, abandonate cu cârpele negre fluturând...

M-am enervat si am decis să abandonăm plimbarea pe faleză.

Am întâlnit și o moschee, și chiar am vrut să intru în ea. Avea ușile larg deschise, dar când am văzut,  taxă de vizitare 6 lei ''și femeia cu batic, dar și mustață, care o păzea... am renunțat. Nici măcar în Istanbul moscheile nu aveau taxă de vizitare, în afară, bineînțeles, de cele de notorietate.

 
Bun așa, cam acesta a fost capacul la tot ce văzusem până atunci. Inclusiv multe străzi rupte, balize de semnalizare rutieră, înghesuială în trafic, un praf infernal, mâțe jigărite, etc, etc.

Am dormit cu coșmaruri, dimineața la prima oră, direcția autogara Sud și Bulgaria”, și-a început povestea pe Facebook unul dintre cei doi turiști români care au fugit în vacanță, cu autocarul, la Balcic, de la Constanța.

90 € camera de hotel de 4* cu vedere la mare, la Balcic, în iunie, de la 120 € în Mamaia/Constanța

În cadrul poveștii excursiei inopinate la Balcic, cei doi turiști români spun că n-au găsit cazare din prima la fața locului, dar, până la urmă, au luat o cameră cu vedere într-un hotel de 4* cu 90 €/noapte. 

„Drumul spre Bulgaria a fost chiar ok, bilet 220 lei dus-întors, si te lasa si la hotelul dorit, dar noi nu stiam ce dorim, pt că nu facem rezervări pe booking si altele, ci vedem la fata locului, asa ca am coborât la statia obișnuită din Balchik, in fata hotelului White Rock hotel, cam departe de mare, dar aproape de gradina botanica, pe care o vom vizita maine, si am luat-o pe jos, după adierea brizei, spre inima stațiunii.

Un hotel drăguț, luxos pe stânga, cred ca Maria Palace, dar in loc de recepție la intrare este o vitrină cu vase art nouveau si recepția arăta o săgeată in sus, pe scări. Am urcat cu troller -ul greu un etaj..nimic.
 
Am urcat al doilea etaj, nu gaseam receptia, așa ca am abandonat ideea si ne-am îndreptat către următorul, Mistral 4 stele.

Înãuntru, frumos, aerisit, primitor, receptionist vorbitor de engleza și rusă, ne-am cazat aici. Tarife- 180 leva camera cea mai scumpă, cu seaview, dar sunt si cu 150, 120. Breakfast included, lift ( mi-a plăcut f mult ideea cu tablourile din lift ).

Terasă cu scaune din fier forjat, scrumieră, baia foarte curată , bărcuțe si salupe, restaurante, terase la parter pe alee. Draperie dublă, termo la terasă ( foto )

Schimb valutar in spatele hotelului ( o banca la care am schimbat € -1.915 leva si am achitat hotelul. Se incaseaza doar in leva, se dă bon fiscal 🤗)

Magazine felurite in jur, un magazin alimentar in apropiere, terase cu preparate din pește, scoici, dar si miel, pui. Nu am văzut mici, nu urlă muzica, nu manele să înghiți cu noduri.

Foarte curat împrejur 🤗

Masa o vom servi dimineața pe terasă, cu briza Marii Negre, de care am fugit din România, cu microbuzul. ( Mercado Tour- recomand . Șoferul ok, chiar am fost f atentă cum conduce omul si a fost extra. Pt siguranță, am avut si centurile tot drumul, si soferul )

Vama a fost rapidă, drumul bun, dar cu multe radare ascunse si ,, cocoașe "" semnalizate dealtfel.

Am plecat la plajă, am văzut una pe Google maps”, a mai scris turistul român pe Forum Bulgaria. 
 
În iunie, în această perioadă, o cameră cu vedere la mare într-un hotel de 4* din Mamaia pornește de la circa 120 €/noapte, adică de la un preț cu 30% mai mare, conform booking.com.
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te