Românii „fug” în Grecia, la mare: „E mai ieftin, știu să trateze turiștii”. Mix grill - 26 €/2 pers

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 02.06.2023 - 20:56
Românii „fug” în Grecia la mare: „E mai ieftin, știu să trateze turiștii”. Mix grill - 26 €/2 pers - Foto: Facebook/Forum Halkidiki - Imagine cu rol ilustrativ

Mii de români au „fugit” în Grecia, la mare, în minivacanța de 1 Iunie - Rusalii și dezvăluie pe rețelele de socializare de ce au ales să meargă și 10-12 ore cu mașina decât să se aventureze pe litoralul românesc. „E mai ieftin, știu să trateze turiștii”.

SHARE

Pe 1 iunie, în prima zi a minivacanței de Ziua Copilului și Rusalii, de 5 zile, din acest an, punctele de trecere a frontierei în Bulgaria au fost arhipline. În Vama Giurgiu s-a stat la coadă și 4 ore, mii de români alegând să dea o fugă la mare în Grecia. 

După ce au ajuns în stațiunea grecească aleasă, mai ales din zona Halkidiki și Thassos, nordul Greciei fiind la doar circa 600 de kilometri de România, turiștii români au început să se relaxeze și să posteze pe rețelele de socializare imagini din minivacanța lor de 1 Iunie - Rusalii în Grecia, precum și impresii și comentarii cu privire la motivul alegerii litoralului grecesc în dauna celui autohton. 

Citește și: Taxă pentru turiști de 1% din cazare în Mamaia și Constanța. Alte stațiuni cer câte 5 lei/zi

„Preferam Grecia că e mai ieftin, condițiile sunt mult mai bune, știu să trateze turiștii, nu încearcă nimeni să te țepuiască cu ceva, cățeii sunt acceptați cam peste tot, etc. Cine vrea, poate adauga la comentariu...🤭😂”, a scris, de exemplu, o româncă pe Forum Grecia.

Mix Grill de 2 persoane - 26 €, caracatiță - 15 €, bere Mytos - 4 €, pizza - 6 €

„26 euro, Meat Plate de 2 persoane, aseară, platou cu toate cărnurile, salată, cartofi, pita, tsatziki. A rămas și carne, că nu am mai putut”, a dat un exemplu de preț un alt turist român.

„Țepe mai sunt. 4,5 € o apă minerală de 0.5 l, e drept la barul din Olympia!”, a completat un altul. 

„Am fost de Sărbătorile Pascale la Prevezza, Lefkada, Parga. În 18 iunie vom pleca în Peloponez . Nu-mi dorec o vacanță în Ro pe bani mulți, fără servicii de calitate”, a comentat o românca rămasă acasă în minivacanța de 1 Iunie - Rusalii 2023.

Citește și: Vacanță la hotelul de 3 stele al Andreei Bănică din Eforie? Cu 15% mai scump, de la 120 euro/noapte

„Vremea e perfectă, apa e bună de baie. Până și copiii intră. 2 șezlonguri, 20 euro, consumație inclusă. Nu e diferență față de anul trecut”, a postat pe Forum Halkidiki un turist român aflat în stațiunea Pefkochori.

„Și la noi, în Nea Skioni, la 12 km de Pefcohori, este superb, cald, plaja bună, nisip fin, nu este aglomerat, girosul bun, frapeul la fel și mai testăm terasele spre seară, că doar e prima zi”, i-a răspuns un alt turist român. 

„Am mâncat aseară 3 gyros și am băut 2 beri - total 17 euro. Mie mi se pare considerabil mai ieftin decât în România, la mare”, a postat un alt membru al Forum Halkidiki aflat în Paralia Vrasna.

„Noi suntem în Kassandra. Prețurile nu sunt mari din punctul meu se vedere. Mănânci foarte bine cu 40 euro, 2 persoane, incluse băuturile.

În momentul de față, pe plajă, o apă este 2 euro, cafeaua este 3 sau 4 euro, o bere Mytos 4 euro, un cocktail 8 euro, înghețată Corso 4 euro.

Mâncarea are preț decent: o salată mare 8 euro, caracatiță 15 euro, calamar 14 euro, cartofi pai 4 euro, pui 4 euro, paste 6 euro, pește 8 euro, pizza 6 euro, vită cu orez 8 euro etc”, a dat exemplu o altă turistă.

Bulgaria şi Grecia, destinaţiile care au înregistrat cele mai mari vânzări în România pentru sejururile turistice de vară în 2023 

Bulgaria şi Grecia sunt destinaţiile care au înregistrat cele mai mari vânzări pentru sejururile turistice de vară în 2023, urmate de Turcia şi România, chiar dacă preţurile au înregistrat o creştere de aproximativ 10-20% faţă de anul 2022.

Astfel, Bulgaria a consemnat o creştere a vânzărilor cu 127% faţă de anul precedent, Grecia - 92%, Turcia - 40%, iar România, un plus de 10%, arată o analiză realizată de un turoperator, citat de Agerpres.

Multe hoteluri şi-au diversificat serviciile, oferind servicii de animaţie pentru copii, programe de divertisment pentru adulţi. Hotelurile de top din Bulgaria invită chiar artişti români, deoarece peste 60% din turişti sunt români.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te