Deputat UDMR care vrea lege anti-LGBT: plătit de ONG condus de Tokes. Cere autodeterminare extinsă

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.07.2021 - 22:01
Deputat UDMR care vrea lege anti-LGBT: plătit de un ONG condus de Tokes. Cere autoderminare extinsă / FB

Cele mai importante venituri din 2020 ale deputatului UDMR Zakarias Zoltan (2.000 de lei lunar) provin de la o asociație non-profit condusă de Laszlo Tokes.

SHARE

Zakarias Zoltan, deputat UDMR, intenționează să depună un proiect legislativ împotriva comunitații LGBTQ, similar cu cel din Ungaria. El a intrat în Parlament din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), dar pe listele UDMR.

Zakarias Zoltan este medic, dar a profesat un singur an (1994 - 1995). A fost, ulterior, directorul unor companii de dispozitive medicale. Între anii 2013 și 2020 a fost manager de proiecte la Asociaţia EMNT Egyesület. În paralel, a fost consilier local la Odorheiul Secuiesc și apoi Consilier Județean la Consiliul Județean Harghita.

În anul 2020, a avut venituri medii. A câștigat 800 lei pe lună ca și consilier și 2.000 lei/lună ca manager de proiect la Asociaţia EMNT Egyesület.

Asociaţia EMNT Egyesület este condusă de către Laszlo Tokes. Detalii AICI.

Asociația vrea mai multă autonomie pentru etnicii maghiari din Transilvania și a trecut printre obiective:

1.     „Protejarea drepturilor și intereselor comunității naționale maghiare din Transilvania

2.     Susținerea aspirațiilor comunității naționale maghiare din Transilvania pe baza unei autodeterminări interne extinse.

3.     Contribuirea la realizarea statutului connațional și a egalității depline și effective”

 

Asociația a fost amendată cu 30.000 de lei

 

„Asociatia E.M.N.T. Egyesulet, condusă de Laszlo Tokes, a fost amendată de Poliția Locală Târgu Mureș cu suma de 30.000 lei pentru faptul că arborează în mod ilegal steagul secuiesc pe sediul său din Târgu Mureș. Informația a fost comunicată azi de către Poliția Locală Târgu Mureș consilierului local Olimpiu Sabău, care sesizase Poliția Locală că în cazul arborării steagului secuiesc pe un imobil din strada Mihai Viteazul, nr. 40, din municipiul Târgu Mureș, sunt aplicabile prevederile Legii nr. 185/2013. Partidul Civic Maghiar (PCM) și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au dat curs somațiilor și au dat jos steagul secuiesc de pe sediile lor din Târgu Mureș.

Sursa AICI

Vrea la luptă contra LGBT

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anunțat că susține inițiativa guvernului de la Budapesta de a organiza un referendum pe tema controversatei sale legi împotriva comunității LGBTQ. 

De asemenea, István Csomortányi, președintele PPMT, a declarat că odată cu începutul noii sesiuni a Parlamentului României, în septembrie, partidul pe care îl conduce va iniția, prin propriul reprezentant în legislativul de la București, deputatul Zakarias Zoltan de la UDMR, un proiect legislativ intitulat ”pentru protecția copiilor” similar cu cel din Ungaria, care a atras critici vehemente din partea mai multor state și lideri politici ai UE, notează publicația Kronika Online.

Citește și: Un deputat UDMR va depune în Parlament un proiect de lege împotriva comunității LGBTQ

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te