Cum prepari cea mai bună salată cu pârjoale marinate. Gospodinele din Moldova au dezvăluit secretul. Iată cum poate fi preparată și de ce este atât de iubită pe masa de Paște.
Rețeta de salată cu pârjoale marinate
Dacă îți plac salatele cu maioneză, trebuie să încerci să prepari și tu chifteluţe cu maioneză şi ceapă, reţeta gospodinelor din Moldova și Bucovina. Sunt deosebit de savuroase. Fără îndoială, îți va plăcea rezultatul final.
Citește și: De ce cozonacul se numește așa? Care este originea desertului de Crăciun preferat de români?
Unele persoane ar putea fi reticente când sunt puse, prima dată, în fața acestui fel de mâncare. Chifteluțele preparate astfel sunt, însă, absolut delicioase!
Salata cu pârjoale marinate se servește rece, imediat după ce o scoți de la frigider. În caz contrar, s-ar putea ca maioneza să îți pice greu la stomac și să-ți provoace probleme.
De ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă:
- 24 de chifteluțe mici tip aperitiv (gata prăjite și răcite);
(pentru sos de maioneză):
- maioneză din 1 gălbenuș proaspăt, 1 linguriță de muștar simplu, 70 ml de ulei, sare, piper măcinat;
- 100 g smântână groasă acrișoară (cu 20-24% grăsime) sau iaurt grecesc cu 10%;
- condimente: sare, piper negru măcinat;
(pentru ceapa marinată)
- 1 ceapă roșie mare sau 2 de mărime medie;
- 2 lingurițe de oțet alb;
- sare.
Cum se prepară maioneza și cum asamblăm salata?
Se pune într-un vas de bucătărie 1 gălbenuș proaspăt, iar apoi se adaugă 1 linguriță de muștar simplu. Se mixează amestecul, adăugând treptat câte puțin ulei. Se condimentează maioneza cu sare și piper măcinat. Se adaugă smântâna acrișoară peste maioneză. Se asezonează amestecul cu sare și piper, în funcție de preferințe și se amestecă ingredientele cu o lingură (nu cu mixerul).
Acum haideți să vedem cum preparăm ceapa marinată.
Se curăță, se spală și se taie ceapa în două jumătăți egale. Se taie fiecare jumătate de ceapă pe lung, în felii și se desfac fâșiile de ceapă și se depozitează într-un bol de bucătărie. Se condimentează ceapa cu sare și se stropește cu puțin oțet. Se amestecă ceapa bine și se acoperă bolul cu o folie alimentară, apoi se lasă ceapa la marinat timp de patru ore.
Cum se montează salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă:
Se pune sosul de maioneză cu smântână într-un platou adânc apoi se ornează, cu ajutorul feliilor de ceapă marinată, de jur împrejur sosul de maioneză. Se aranjează chifteluțele deasupra sosului de maioneză. Se adaugă, tot deasupra sosului de maioneză, câteva felii de ceapă marinată.
Citește și: Sarmale în foi de varză murată, à la Chef Scărlătescu sau à la Chef Bontea? Compară rețetele
În general, salata de chifteluțe cu maioneză și ceapă presupune amestecarea tuturor ingredientelor într-un bol de bucătărie încăpător. Dar aici se procedează în funcție de preferințe. Pentru o notă mai sănătoasă a rețetei puteți folosi o maioneză dietetică, fără ulei.
Vă ajutați de ouă fierte și iaurt cremos.