Americanii vorbesc despre “Valcea Romanian Transnational Crime Group”. Clanul Ghiocel jefuia bătrâni

DE Andrei Vasilescu, Vlad Alexandru | Actualizat: 23.03.2023 - 13:35
Clanul lui Ghiocel a fost arestat în SUA după mai multe jafuri: “Valcea Romanian Transnational Crime Group” Foto: Facebook/ San Diego Police

Edi și Floarea Ghiocel au coordonat o bandă care a făcut mai multe jafuri asupra unor persoane în vârstă din Statele Unite, acolo unde se vorbește deja despre “Valcea Romanian Transnational Crime Group”.

SHARE

Eduard Ghiocel (47 de ani) și Floarea Ghiocel (48 de aniÎ sunt acuați că au condus o bandă care ar fi participat la jafuri și furturi asupra unor persoane în vârstă din comitatul San Diego, precum și că ar fi spălat 1,4 milioane de dolari din veniturile obținute din aceste infracțiuni, a anunțat Biroul Procurorului General al SUA.

Soții Ghiocel sunt arestați preventiv, în timp ce alți membri ai “Valcea Romanian Transnational Crime Group”, doi fii ai soților Ghiocel, o noră și o prietenă a unuia dintre fii sunt cercetați în libertate.

Membrii calnului Ghiocel sunt: Eduard Ghiocel (47 ani), Floarea Ghiocel  (48 ani), Gabriel Ghiocel (25 ani), Marius Ghiocel (33 ani), Larisa Ghiocel (24 ani), Argentina Alexandru (31 ani).

Cum făcea jaf după jaf Clanul lui Ghiocel în SUA

Banda lui Ghiocel a luat parte la 17 furturi de bijuterii în perioada martie 2020 și septembrie 2022 în comunități de vârstnici din San Diego. 

Citește și: Interlopul dezvoltator Bebică Ștoacă și locotenenții săi s-au împușcat cu oamenii lui Salaman

Însă “Valcea Romanian Transnational Crime Group” este suspectat de "zeci" de infracțiuni similare în tot statul, potrivit procurorilor.

În plângerea penală se precizează că infracțiunile vizează de obicei persoanele în vârstă în parcările centrelor comerciale sau în zone rezidențiale. Victimele sunt adesea distrase de suspecți în timp ce bijuteriile sau alte obiecte de valoare le sunt sustrase cu mare îndemânare.

Citește și: Interlopul Leonidas, locotententul mafiotului oltean Rechinu, condamnat în SUA. Spăla criptomonede

Au dus lucrurile furate la amanet

Procurorii susțin că soții Ghiocel au amanetat obiectele furate la magazine de bijuterii din Los Angeles, apoi au spălat banii primiți trimițându-i prin transferuri bancare în România, precum și cumpărând lingouri de aur, monede de aur și vehicule, apoi trimițând aceste obiecte în România.

În plus, inculpații ar fi luat 32.250 de dolari în ajutoare de șomaj de stat prin depunerea de cereri false de șomaj și ar fi spălat și acești bani.

Citește și: Românul condamnat la moarte în Malaezia, bătut, chinuit și fără dinți. Slabe șanse să vină acasă

"Acest grup de crimă organizată a vizat și jefuit membri ai comunității de vârstnici din San Diego, mulți dintre ei pierzând obiecte de mare importanță personală", a declarat procurorul federal Randy Grossman.

Biroul procurorului american a mai spus că în urma perchezițiilor din România din această săptămână au fost confiscate mașini d elux, monede de aur și bani în valoare totală de 618.075 de dolari.

Citește și: Interlopul Adrian Corduneanu, eliberat de trei ori de Curtea de Apel Iași. Înalta Curte s-a opus

"Această rețea internațională de crimă organizată a vizat unele dintre cele mai vulnerabile persoane din populația noastră", a declarat într-o declarație șeful poliției din San Diego, David Nisleit, conform Times of San Diego.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te